avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cas
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cas

care este salariu minim pe care trebuie sa il folosesc la calculul cas-ului
in cazul can angajatul are concediu medical
Cel mai recent răspuns: hdana , utilizator 11:54, 7 Martie 2012
Art. 296^4 lit. o)

7. În baza lunară de calcul al contribuţiei individuale de asigurări sociale, în cazul persoanelor prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b) din Codul fiscal, se include şi suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut, prevăzut la art. 296^4 alin. (3) din Codul fiscal, în cazul indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, cu excepţia cazurilor de accident de muncă sau boală profesională.

(3) Câştigul salarial mediu brut prevăzut la alin. (2) este cel utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat (2117 lei).

Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
hdana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si plata contributiilor luandadan luandadan Sunt in a 3-a luna de concediu medical cod 01 si doresc sa stiu daca este normal sa mi se opreasca din plata salariul medical pe care il primesc contributia ... (vezi toată discuția)
Contributiile la pensii ContSters292790 ContSters292790 Buna ziua, Ca PFA in anul 2011 am realizat venit brut 4900 lei,iar in perioada 01.01.2012 - 30.06.2012 un venit brut de 4100 lei(mai putin de 4 salarii ... (vezi toată discuția)
Calcul cas concediul medical pt. salariat cu timp partial PASIUC IOANA PASIUC IOANA Buna ziua, Calculul CAS pentru un salariat care are toata luna concediu medical este : 2117x35%x10.5%= 78 lei. Aceasta suma este datorata si de salariatii ... (vezi toată discuția)