avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine achita ratele in timpul divortului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine achita ratele in timpul divortului?

Buna ziua,as dori sa intreb urmatorul lucru:sant in divort cu sotia;iar din in timpul casniciei noastre am contractat un credit bancar la care sotia este codebitoare,garanta,s-au incheiat si contracte de fidjesiune din partea ambelor parti.De la inceputul procesului de divort sotia refuza sa mai contribuie la plata ratelor contractate impreuna.Ce sanse am daca o chem in instanta pentru plata a 50% din valoarea ratelor pana la partaj__salariul meu singur nu mai acopera ratele--,daca exista vreo lege in acest sens si care este aceasta.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Babo , utilizator 16:30, 21 Martie 2012
ratele le plateste titularul. daca sunteti amandoi o puteti obliga daca nu, va fi foarte dificil.
Incercati sa purtati o discutie cu ea si sa o convingeti sa va dea jumatate de rata de buna voie. Daca nu, puteti sa o anuntati ca dv in calitate de titular nu mai achitati ratele si din moment ce ea apare ca si codebitor banca se va intrepta catre ea pentru rate. Asa ca e mai bine sa dea 1/2 de buna voie decat sa plateasca toata rata singura.
Buna ziua.Am citit mesajul d-voastra cu intarziere.Exista vreun temei legal a ceeace mi-ati sugerat d-voastra?Pentru ca ratele sant foarte mari,iar ipoteca este pusa pe casa parintilor mei!Nu se trece la executare silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj-- contract credit ipotecar?!!!! ancutub ancutub Buna. Acum 4 ani aprox am contractat un credit ipotecar cu fostul sot, el titular, eu codebitor. Acum un an am terminat divortul, in urma caruia eu m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar W0rDpa$$ W0rDpa$$ As dori sa stiu procedura privind partajul creditului ipotecar. Mentionez ca sunt divortata de 3 ani si in toti acesti ani suport ratele singura, fostul sot ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)