avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine trebuie citat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine trebuie citat?

In cazul in care se solicita instantei anularea unui titlu de proprietate, cine trebuie chemat in judecata, doar primaria care a eliberat titlul sau si persoanele inscrise in titlu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:20, 7 Martie 2012
Care sunt motivele de nulitate invocate?
Buna ziua!
Dumneavoastra va veti judeca cu titularul dreptului de proprietate conform titlului anulabil.
Emitentul titlului se va cita pentru opozabilitatea hotararii judecatoresti care se va pronunta.
Se citeaza comisiile locala si judeteana de fond funciar, OCPI-ul si persoanele inscrise pe fata titlului de proprietate!!!
Alimanescu George a scris:

Care sunt motivele de nulitate invocate?

Nu au fost inscrisi toti mostenitorii, desi au avut depusa cerere inregistrata la primarie.

In acest caz chemati in judecata Comisia Locala, Comisia Judeteana si mostenitorii care apar inscrisi pe titlu.
In temeiul art.57 Cod procedura civila pot fi chemate in judecata si celelalte persoane care ar putea pretinde aceleasi drepturi ca si reclamantul, respectiv alti mostenitori care nu au fost inscrisi pe titlu, au formulat cerere de reconstituire si nu sunt reclamanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ataca titlurile de proprietate? viot viot Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit? Cu primaria? comisia de ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ciprian11 ciprian11 Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie in interes personal sau accesorie? Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua tuturor. Ma aflu intr-o dilema... Sunt implicat intr-un proces ce are ca obiect anularea unui titlu de proprietate eliberat in baza Legii 18/1991 de ... (vezi toată discuția)