sunt sotia presedintelui unei asociatii de proprietari din Bucuresti.Avem un locatar care nu si-a platit intretinerea din anul 2005. Asociatia a angajat un avocat si l-a dat pe respectivul in judecata, de fapt apartamentul in care locuieste este al tatalui sau care a decedat in anul 2009. Nu s-a dezbatut mostenirea iar fiul sau, deci locatarul si-a aluat angajamentul in fata instantei ca atunci cand va avea posibilitatea financiara va dezbate mostenirea si isi va achita obligatiile catre asociatie. Deci instanta i-a dat lui castig de cauza si nu Asociatiei, cu toate ca el locuieste efectiv in acel apartament si nu si-a platit datoriile de 7 ani.Este posibil acest lucru?
Va rog sa ne lamuriti daca se poate in acest scop.
Vedeti cum sta treaba/ Asociatia se judeca cu un cetatean care n-are nici-o treaba cu apartamentul respectiv. Din acest motiv, nu ca a castigat cetateanul, ci ca instanta a respins actiunea asociatiei. In fine, mai ziceti ca proprietarul - tatal locatarului actual a decedat in 2009. De ce as. prop. nu l-a actionat in instanta pe acesta cat era in viata si putea raspunde? Sigur ca acum este mai greu. Cum sa dai in judecata un decedat? Te poti indrepta impotriva mostenitorilor, daca sunt solvabili...
In acest moment nu puteti decat minimaliza ”paguba” prin intreruperea tuturor utilitatilor din casa. Consultati-va cu avocatul care v-a reprezentat in instanta. Se pricepe in mod sigur cum trebuie sa faca aceste lucruri, apoi, pentru orice eventualitate, as. prop. trebuie sa instituie privilegiul imobiliar la O.C.P.I. pentru a bloca orice tentativa de vanzare a apartamentului fara instiintarea si plata tuturor debitelor catre as. prop.
Daca se dovedeste ca as. prop. nu a intrepris actiuni de recuperare a debitelor, proprietarii - membri ai as. prop. se pot indrepta impotriva conducerii as. prop., deci atentie!