avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasi de urmat;copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasi de urmat;copil nascut in Italia

Buna ziua.
In cazul unui copil nascut in Italia(parintii sunt romani), care sunt pasii de urmat pentru obtinerea documentelor(certificat de nastere,pasaport)?
Cum pot veni parintii cu copilasul in tara?
Multumesc anticipat.
Pasii pentru inregistrarea nasterii copilului la ambasada sau la consulat ii aveti aici, in detaliu:

[ link extern ]

Pentru a veni cu copilul in tara trebuie sa ii faceti titlu de calatorie, cererile pentru pasapoarte se pot depune doar in Romania .

Titlul de calatorie il obtineti tot de la ambasada sau consulat.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)