avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere de incadrare in grad de invaliditate respinsa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere de incadrare in grad de invaliditate respinsa

Buna ziua,
Eu am efectuat un transplant renal in luna iunie 2011,si dupa 272 zile de concediu medical am intocmit un dosar pentru Comisia de expertiza in vederea pensionarii de invaliditate temporara.
Medicul de la comisie dupa ce mi-a calculat rata de filtrare glomerulara mi-a zis ca nu pot beneficia de pensie conform legii.Mentionez ca am 30 ani vechime in munca si posed si certificat de incadrare in grad de handicap grav.
E posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:57, 7 Martie 2012
Imi pare rau, insa nu poate nimeni sa raspunda la intrebarea dvs. pe un forum. Incadrarea in grad de invaliditate este de competenta exclusiva a medicului expert al asigurarilor sociale.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap sori77 sori77 Buna seara.Am facut un transplant renal si comisia de expertiza in munca a hotarat sa/mi acorde gradul doi pentru incapacitate de munca.Stie cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)