avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar nr. 60/2007 - ÎNALTA CURTE DE CASAÞIE ªI ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar nr. 60/2007 - ÎNALTA CURTE DE CASAÞIE ªI JUSTIÞIE - MOTIVARE DECIZIE

Am înţeles că s-ar fi făcut publică motivarea deciziei ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE - SECŢIILE UNITE în recursul în interesul legii cu privire la admisibilitatea acţiunii întemeiată pe dispoziţiile dreptului comun ce au ca obiect revendicarea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, acţiuni formulate după intrarea în vigoare a Legii nr. 10/2001 - Decizia nr. 33/2008.
Puteţi confirma şi eventual comunica un link la care se poate vizualiza conţinutul motivării ?
Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florina PITEI , Avocat 00:05, 18 Noiembrie 2008
gasiti aici un articol despre aceasta Decizie
www.avocatnet.ro/content/art...
Nu întrebam de dispozitiv ci de motivare.
Am intrat în posesia unui exemplar al motivării deciziei semnată de preşedintele ICCJ.
Este adevărat decizia încă nu este publicată în MO, dar, având în vedere că exemplarul obţinut poată semnătura preşedintelui ÎCCJ, consider că poate fi folosit momentan (până la publiccare) ca şi practică în instanţă (ceea ce s-a şi întâmplat în dosarele ce au avut termen azi).
Din motivare rezultă mult mai clar (faţă de conţinutul dispozitivului destul de ambiguu în opinia mea) că acţiunile pe drept comun sunt inadmisibile după intrarea în vigoare a Legii nr. 10/2001.
Decizia în întregul său conţine 21 de pagini.
Dacă îmi comunicaţi o adresă de e-mail a site-ului v-o pot transmite în format pdf pentru postare.
Postati-o la Documente Utile va rog: www.avocatnet.ro/content/con...
Am postat la "Documente utile" - secţiunea "acţiuni în justiţie" decizia pe pagini (nu se incarca tot documentul în format pdf).
Exemplarul se poate obţine în Tribunalul Bucureşti (la xerox) şi precizez că nu pot certifica provenienţa sa, dar subliniez, se depune deja ca practică în dosare.
Sper ca demersul meu "neoficial" să fie de ajutor până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iccj s-a pronuntat in sfarsit CARMEN MARIANA AGACHE CARMEN MARIANA AGACHE Dragii mei am aflat azi ca ICCJ s-a pronuntat pe recursul in interesul legii declarat de procurorul general in sensul ca actiunea in revendicare este ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 33/2008 a iccj sectiile unite Nitulescu Iulia Nitulescu Iulia Mare, mare rugaminte! Poate cineva sa imi spuna data exacta la care decizia a fost publicata in M.Of. ?Cat mai urgent va rog! Mii de multumiri (vezi toată discuția)
Lnfiintare cabinet juridic Anonymus_1986 Anonymus_1986 Buna ziua ! De curand am intalnit o forma de exercitare a profesiei de consilier juridic si anume Cabinetul Juridic. in ce conditii se pot acestea infiinta ... (vezi toată discuția)