Da, se poate incheia un astfel de contract ... potrivit art. 2043 C.civ., contractul de comision este mandatul care are ca obiect achizitionarea sau vanzarea de bunuri ori prestarea de servicii pe seama comitentului si in numele comisionarului, care actioneaza cu titlu profesional, in schimbul unei remuneratii numite comision .
Contractul de comision se incheie in forma scrisa, autentica sau sub semnatura privata. Daca prin lege nu se prevede altfel, forma scrisa este necesara numai pentru dovada contractului. (Contractul de comision, art. 2.043 - 2.053 Noul Cod Civil).
Potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, veniturile realizate ca urmare a unor activitati desfasurate in baza contractelor de comision sunt incluse in categoria veniturilor din activitati independente.
Pentru contractul de comision, platitorul veniturilor are obligatia retinerii si virarii impozitului pe venit, conform art. 52 si art. 52 indice 1 din Codul fiscal (plata anticipata de 10% sau plata finala de 16%, in functie de optiunea beneficiarului de venit).
Contracte de comision. Contributii
[ link extern ]