avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Suspendare activitate firma

In cazul suspendarii activitatii firmei mai era valabil ,,impozitul forfetar,,?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 19:26, 7 Martie 2012
Nu, impozitul forfetar nu se aplica firmelor cu activitatea suspendata.
Nu datorau impozit minim:
-societăţile aflate în inactivitate temporară înscrisă în Registrul Comerţului, de la data când societatea înregistrează la ORC cererea de înscriere de menţiuni.
Pentru această categorie impozitul minim se calculează pentru perioada cuprinsă între începutul anului şi data când societatea înregistrează la ORC cererea de înscriere de menţiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară încetează în cursul anului, contribuabilii calculează impozitul minim de la data încetării inactivităţii temporare, corespunzător cu perioada din an rămasă până la 31 decembrie;
- societăţile care la data de 1 mai 2009 se aflau în inactivitate temporară şi aceasta încetează în cursul anului 2009, pentru perioada aferentă de la încetarea inactivităţiipână la 31 decembrie 2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar nicu 2009 nicu 2009 Cine stie precis,se plateste forfetar daca nu ai activitate dar nu ai suspendat firma ? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar dandy_mihaela dandy_mihaela buna seara , ajutati-ma sa inteleg un lucru am suspendat activitatea firmei in august am platit impozit forfetar pe lunile respective , acum vine contabila si ... (vezi toată discuția)