avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general import pe PFA din China...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

import pe PFA din China...

vreau sa-mi un PFA si sa import din china accesorii de telefoane. De ce am nevoie? Coletele daca sunt trimise pe EMS de unde se ridica? tot de posta vamala ? De ce acte am nevoie atunci cand ma duc sa ridic coletul? Ce acte trebuie sa primesc de la vanzator?
Cel mai recent răspuns: liviu.v , utilizator 16:28, 14 Aprilie 2010
Vanzatorul trebuie sa va trimita factura si dumneavoastra sa faceti plata din contul pfa-ului; atentie, din China platiti si tva si taxe vamale...
cand te duci la posta sa ridici produsele din vama pe PFA iti trebuie factura, daca nu cumva vine si cu coletul o copie .
atentie ! trebuie sa contina si detaliile despre SHIPPING, respectiv costurile deoarece se calculeaza taxele si tva-ul pe total valoare :

marfa + cost shipping la care se adauga taxele vamale, peste care se pune TVA 19 % .
am impresia ca daca vrei sa importi pe Pers.Juridica. trebuie sa folosesti si un comisonar vamal.... dar nu stiu exact .

sper sa iti fie de folos . noroc ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata/neplata tva in vama. chitanta? pablobaluba pablobaluba Salut. Am si eu o intrebare. Am ridicat saptamana asta primul colet ca persoana juridica, mai exact ca PFA (sunt platitor de TVA). M-am dus pregatit la ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Vama nu-mi elibereaza coletul ghetagabi ghetagabi In urma cu aproximativ un an am comandat un DVD player auto din China. S-a defectat si l-am trimis la garantie inapoi la producator in China. Producatorul ... (vezi toată discuția)