avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract furnizare servicii telefonie si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract furnizare servicii telefonie si cablu

Buna seara.sper ca e cineva care sa ma ajute si pe mine cu un raspuns competent.
Pe scurt:clientul care a incheiat contractul de furnizare servicii de telefonie si cablu a decedat.Clientul avea restante doua facturi in valoare de 55 ron.Am fost sa reziliez contractul pentru ca oricum nimeni nu foloseste serviciile iar cei de la firma respectiva mi-au cerut sa platesc facturile restante si taxa de reconectare pentru a putea sa rezilieze contractul.Mi se pare o absurditate sa mi se ceara taxa de reconectare din moment ce eu vreau sa inchid serviciul furnizat.Am fost de acord si am platit facturile restante,dar firma respectiva vrea acum sa platesc si factura pe martie.Precizez ca titularul contractului a decedat pe 18 februarie,iar eu am fost sa reziliez contractul pe 2 martie.Le-am explicat celor de la firma ca sunt de buna credinta si platesc cele doua facturi restante si atat.Conform contractului incheiat cu firma respectiva la art.8 se stipuleaza clar forta majora iar dupa parerea mea aceasta e o situatie de forta majora.Totodata in alt articol din contract ,art 5 scrie clar ca daca nu se platesc doua sau mai multe facturi,firma furnizoare de servicii reziliaza contractul automat.In situatia aceasta eu ce pot sa mai fac?Trebuie sa mai platesc si factura pe martie sau sa-i las in pace si sa nu mai platesc nimic,poate asa se va rezilia contractul de la sine?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:03, 7 Martie 2012
Fara prea multe cuvinte : Formulati cerere de reziliere, achitati facturile restante pana la momentul rezilierii,( de exp : in contract se poate prevede faptul ca rezilierea se produce la 30 de zile de la formularea cererii- adica de la data cand formulati cererea mai platiti factura pe o luna de zile), iar pe viitor nu mai platiti niciun leu. Atentie : obtineti nr de inregistrare, cu semnatura si stampila pe cererea de reziliere. Orice alte sume ce vi se pretind ulterior nu le achitati atata timp cat vi se par nejustificate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cablu tv anne.rusu@yahoo.ro anne.rusu@yahoo.ro Buna ziua!Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:am contract cablu tv si internet cu o firma din constanta de 3 ani.Nemultumita fiind de seviciile ... (vezi toată discuția)
Restanta plata abonament firma cablu tv- abonament prelungit abuziv miky89 miky89 Buna ziua, In martie 2011 am mutat firma de cablu de la Canal S la Rds-Rcs. In momentul acela cand am platit si am facut cererea de reziliere, mi-au zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Cat de legale sunt srl-urile de recuperare? vio.suciu vio.suciu In 2012 firma de cablu tv a reziliat contractul.M-am mutat intr-o locatie unde nu aveau semnal,am prezentat un act contractul de la noua locatie.Acest act ce ... (vezi toată discuția)