avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarcina incipienta -probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarcina incipienta -probleme la locul de munca

Buna ziua, sunt insarcinata in 7 saptamani, am aflat recent, insa nu am instiintat angajatorul(decat telefonic ), timpul fiind prea scurt,spunandu-le ca urmeaza sa o fac zilele urmatoare . Problema mea este urmatoarea: directoarea de la locul de munca stie ca sunt insarcinata, insa se manifesta in felul urmator: tipa, urla, ma ameninta ca ma da afara sau ca ma muta in alt centru, imi propune urland, sa imi caut alt loc de munca , spunandu-mi ca, oricum nu voi mai lucra acolo ca nu mai sunt utila acum ca sunt gravida . Meseria mea este de asistent medical .In aceste conditii, am plans, m-a durut burta, pe scurt am si o sarcina cu un risc mai mare si nu vreau sa o pierd eu incercand de mai mult de 6 ani sa raman insarcinata.
Ce pot face in afara de faptul ca o sa beneficiez o perioada de co. medical, cand ma voi intoar daca ma confrunt tot cu astfel de probleme ce voi putea face .Nu vreau sa pierd sarcina pe stres. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: monicalirca , utilizator 10:58, 8 Martie 2012
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa instiintati, in scris, depunand o instiintare prin registratura generala a unitatii faptul ca sunteti insarcinta si totodata cu instiintarea sa faceti si dovada acestui fapt print-un act eliberat de medicul specilaist.Sa solicitati numarul de inregistrare sub care a fost inregistrata instiintarea dvs. Astfel conducerea institutie nu va mai putea ( oficial) sa va desfaca CIM, art 21 lit.a din OUG 96/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.
Pasul urmator pe care trebuie sa-l faceti este cel de a intra in concediu medical de risc maternal ce poate fi acordat pentru o perioada de 120 de zile calendaristice.
Pentru a va documenta si mai bine voi post in documente utile OUG 96/2003 cu modificarile si completarile ulterioare privind protectia meternitatii la locul de munca.
Multa sanatate si un copil sanatos.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
monicalirca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu risc și medicina muncii Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! In cat timp este obligat angajatorul să anunțe medicina muncii că eu sunt însărcinată? Și dacă am o sarcina cu un risc foarte mare de a ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru in timpul sarcinii Dana2112 Dana2112 Buna ziua, Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc. Am dus la angajator ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcină cu risc simultan cu ccc? Mihai Mugurel Mihai Mugurel Doresc câteva lămuriri cu referire la concediul de creștere a copilului+concediul pentru sarcină cu risc, nefiindu-mi foarte clare aceste aspecte după ... (vezi toată discuția)