Poate sa imi spuna cineva ce este exact "lichidarea regimului matrimonial"?
Sunt in proces de partaj, sa solicitat a treia expertiza, de catre reclamant, exp. cu 3 experti, solicitandu-se plata acestora jumatate reclamant, jum. parat, eu refuzand sa achit aceasta parte a mea.
Cauza a fost amanata o data, acum se mentioneaza, la termenul de ieri, aceasta lichidare a regimului matrimonial si nu stiu exact ce inseamna asta, ce se intampla acum la urmatorul termen.
Sa inteleg ca reclamantul nu a chitat intreaga suma pentru expertul imobiliar solicitat si de aceea se solicita asta ? Ce inseamna asta???
Lichidarea regimului matrimonial se realizează prin act de lichidare încheiat la notariat sau prin hotărâre judecătorească, in aceasta ultima situatie/procedura aflandu-va dumneavoastra.
Pe romaneste prin partaj se lichideaza regimul matrimonial, se pune capat starii de indiviziune a eventualelor bunuri comune.
Reclamantul de regula trebuie sa achite taxa ce reprezinta onorariul expertului desemnat de catre instanta si cel parte, adica cel ales de catre el, in cazul in care exista.
Daca reclamantul nu intelege sa plateasca aceasta taxa onorariul expertului, cauza urmeaza a se suspenda cel mai probabil.
In fine, daca instanta a astabilit aceasta obligatie in seama ambelor parti, si paratul nu achita onorariul de expert, cel mai probabil reclamantul va achita partea reclamantului, urmand a solicita in cadrul cheltuielilor de judecata cota parte ce trebuia platita de parat, ori dupa caz se va suspenda.
Ce inseamna...?
Sorinelbebe
Am cazut de comun accord cu sotia la un divort de comun acord la Notar am semnat insa nu am inteles ce inseamna acea Nota de lichidare matrimoniala care se va ... (vezi toată discuția)