avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna...?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna...?

Am cazut de comun accord cu sotia la un divort de comun acord la Notar am semnat insa nu am inteles ce inseamna acea Nota de lichidare matrimoniala care se va face peste 30 zile. Mentionez ca in urma divortului amiabil urmeaza sa facem partajul bunurilor cat si a datoriilor comun . Va multumesc anticipat ptr. intelegere
Cel mai recent răspuns: varzan , utilizator 13:03, 18 Ianuarie 2012
exact asta inseamna.. v-ati dat singur raspunsul: lichidati tot ce aveti in comun cu fosta sotie
Nota de lichidare matrimoniala = act de lichidare (incheiat la notar) a regimului matrimonial = un act care va cuprinde cota-parte ce revine fiecaruia pe baza contributiei, atat la dobandirea bunurilor comune cat si la indeplinirea obligatiilor.
Apoi se va proceda la partajul bunurilor si la regularizarea datoriilor


Din codul civil in vigoare:
Art. 320
Lichidarea regimului matrimonial
În caz de încetare sau de schimbare, regimul matrimonial se lichidează potrivit legii, prin bună învoială sau, în caz de neînţelegere, pe cale judiciară. Hotărârea judecătorească definitivă sau, după caz, înscrisul întocmit în formă autentică notarială constituie act de lichidare.
Oricum va multumesc mult la ambi ptr timpul si explicatia acordata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in timpul casatoriei Camelia Iszli Camelia Iszli Se poate face partajul bunurilor comune in timpul casatoriei la notar, daca ambii soti sunt de acord? (vezi toată discuția)
Partaj fara divort panzarumitica panzarumitica buna ziua! unul dintre soti poate renunta la partea lui dintr-un bun dobandit pe parcursul casatoriei in favoarea celuilalt sot doar pentru simplu motiv ca ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)