Am si eu o problema cu seful la servici lucrez ca agent de paza, si anume, ma suna ieri si imi spune ca din data de 9 februarie nu mai am ce cauta la lucru ca nu am atestat de paza problema este ca in noiembrie 2011 de la servici m-au trimis la un curs de atestare de agent de paza am facut cursul dar cand sa dau examen nu a mai fost de gasit cel care a facut cursul. In ianuariue 2012 seful mi-a spus sa fac pe bani mei cursul respectiv asa am si facut iar la recomandarea lui am mers la un domn care facea cursuri si acuma examenul este in iunie 2012 dar seful acuma vrea sa ma dea afara. Intrebarea legal ma poate da afara? Si ce asi putea face in privinta asta.
Multumesc
Art. 40 din Legea nr.333/2003:
(1) Angajarea personalului cu atributii de paza sau garda de corp se face pe baza atestatului eliberat in conditiile prevazute la art. 41 si a certificatului de cazier judiciar.
(2) Conducatorii unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1), care detin secrete de stat sau care desfasoara activitati de interes strategic, sunt obligati sa solicite si avizul Serviciului Roman de Informatii, pentru personalul angajat in vederea executarii serviciului de paza. (3) Conducatorii unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1) pot angaja pe durata determinata persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 39 lit. a)-c), dar nu mai mult de 3 luni si doar la prima angajare, cu scopul de a asigura perioada necesara pentru finalizarea procedurilor de angajare si de obtinere a atestatului profesional.
Art. 39 Persoana care urmează să îndeplinească atribuţii de pază sau protecţie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie cetăţean român sau cetăţean al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European şi să aibă vârsta de cel puţin 18 ani;
b) să fie apt medical pentru exercitarea funcţiei;
c) să nu aibă antecedente penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie;
d) să fie atestat profesional, potrivit prevederilor prezentei legi.
[pentru a fi angajat intr-o functie trebuie sa detineti un document care sa ateste calificarea in acea meserie, dar acest lucru trebuia sa se intample la data angajarii si nu acum.
Angajatorul trebuie sa va dea atributii prin fisa postului conforme cu pregatirea dvs. In cazul in care doreste sa va dea alte atributii, conf art. 192 CM trebuie sa va trimita la un curs de calificare.
Angajatorul va poate concedia, dar nu pentru ca nu aveti calificarea respectiva (stia acest lucru cand v-a angajat) ci pentru alte motive conf. 61 sau 65 CM.
Seful m-a chemat acuma in data de 12.03 la sediul firmei sa imki dau demisia ca a angajat pe alcineva pe postul meu si neaparat eu trebuie sa imi dau demisia pana imi termin cursul si apai zice el ca ma va angaja din nou eu cred ca ma duce de nas sa imi dau demisia ca el de mult a urmarit sa i aiba pe toti colegi la mana si sa i mute el in toate obiectivele care v rea el fara sa i plateasca si in timpul lor liber. Eu vreau sa va cer parerea daca il pot da in judecata pe treaba aceasta ca nici nu se pune problema sa imi dau eu demisia pentru ca eu sunt in curs de calificare pe bani mei nici decum pe bani firmei si ma gandesc ca nu are dreptul sa ma zboare asa cum crede el de cuvinta.
Demisia este un act de vointa unilateral din partea salariatului, angajatorul nu are calitatea de a obliga un salariat sa-si dea demisia ...
Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească competentă, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.