avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea caldurii din subsolul blocului,
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea caldurii din subsolul blocului,

Buna,
Locuiesc in Timisoara intr-un bloc in care 10 apart.sint cu repartitoare de costuri ptr incalzire iar 6 apart sintem cu centrala proprie. Nedumerirea mea este ,noi cei care avem centrala termica , de ce trebuie sa mai platim costurile cu intretinerea conductelor ptr incalzire ,si a celor de apa calda aflate la subsolul blocului ,intrucit nu beneficiem nici de caldura nici de apa calda?, in cazul in care trebuie platit ,exista un procent anume s-au plateste la fel toata lumea din bloc(ceea ce nu mi se pare corect) ,s-au se lasa la latitudinea adunarii generale a asociatiei.
Eu locuiesc la etaj 1 si cum am spus am centrala , toti ceilalti vecini de pe coloana au repartitoare(4vecini intrucit blocul e cu 4 etaje), e normal sa platesc un anume % din caldura doar ptr faptul ca trec prin apartament tevile de incalzire -ptr celelalte etaje, iar pe mine m-au obligat innainte de a-mi monta centrala sa-mi izolez tevile atit cu un fel de burete izolant dar si cu placi de rigips, iar la final d-nul administrator a zis ca trebuie sa platesc si ptr incalzire suma nu- i mare pina la 10 lei , dar e normal?exista vreo lege ,s-au vreo HG care reglementeaza asta?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 18:23, 8 Martie 2012
Ordinul 343/2010 ANRSC.
datorita subsolului e mai cald pe casa scarii.
pierderile subsolului se pot calcula in 3 feluri...pana la 50%; in functie de SET ; . in functie de un repartitor montat la subsol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi cristeadan2000 cristeadan2000 Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje si am centrala termica. Locatarii de deasupra mea (et 4) au si ei centrala termica. Tevile retelei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)