Buna,
Locuiesc in Timisoara intr-un bloc in care 10 apart.sint cu repartitoare de costuri ptr incalzire iar 6 apart sintem cu centrala proprie. Nedumerirea mea este ,noi cei care avem centrala termica , de ce trebuie sa mai platim costurile cu intretinerea conductelor ptr incalzire ,si a celor de apa calda aflate la subsolul blocului ,intrucit nu beneficiem nici de caldura nici de apa calda?, in cazul in care trebuie platit ,exista un procent anume s-au plateste la fel toata lumea din bloc(ceea ce nu mi se pare corect) ,s-au se lasa la latitudinea adunarii generale a asociatiei.
Eu locuiesc la etaj 1 si cum am spus am centrala , toti ceilalti vecini de pe coloana au repartitoare(4vecini intrucit blocul e cu 4 etaje), e normal sa platesc un anume % din caldura doar ptr faptul ca trec prin apartament tevile de incalzire -ptr celelalte etaje, iar pe mine m-au obligat innainte de a-mi monta centrala sa-mi izolez tevile atit cu un fel de burete izolant dar si cu placi de rigips, iar la final d-nul administrator a zis ca trebuie sa platesc si ptr incalzire suma nu- i mare pina la 10 lei , dar e normal?exista vreo lege ,s-au vreo HG care reglementeaza asta?
Multumesc,
datorita subsolului e mai cald pe casa scarii.
pierderile subsolului se pot calcula in 3 feluri...pana la 50%; in functie de SET ; . in functie de un repartitor montat la subsol.