avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituirea garantiilor a 2 firme ce se asociaza in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituirea garantiilor a 2 firme ce se asociaza in vederea participarii la licitatie publica

Cum se face constituirea garantiilor in cazul a 2 firme ce se asociaza in vederea participarii la licitatie publica?
Rog persoanele avizate sa ma ajute in acesta problema. Eu am cautat in legislatie si nu gasesc nicaieri indicatii privind situatia descrisa mai jos.

Cazul este urmatorul:

Caietul de sarcini specifica:
- ca in cazul participarii a mai multor firme ce se asociaza, fiecare dintre ele trebuie sa depuna documentele de eligibilitate si sa intreuneasca conditiile de calificare cerute. OK: Ambele firme indeplinesc criteriile.
- specifica o suma ca garantie de participare, fara alte precizari

Una dintre firme, principalul este IMM cealalta nu. Se pun urmatoarele intrebari:
1. In acest caz firma principala fiind IMM se poate constitui doar 1/2 din valoarea garantiei de participare?
2. Se pot constitui 2 garantii de participare (fiecare firma separat) care insumate sa corespunda garantiei de participare cerute de caietul de sarcini?

Mentionez ca oferta tehnico-comerciala este o oferta comuna a celor 2 firme.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 08:44, 18 August 2010
Intre cele 2 firme participante se incheie un Acord de Asociere in vederea participarii la procedura de atribuire a contractului de achizitie publica in care se prevad: activitati contractuale ce se vor realize in comun; contributia financiara a fiecarei parti la realizarea sarcinilor contractului de achizitie publica comun; conditiile de administrare si conducere a asociatiei - societatea lider al asociatiei care preia responsabilitatea si primeste instructiuni de la investitor in folosul partenerilor de asociere; modalitatea de impartire a rezultatelor activitatii economice desfasurate,etc.

Garantia de participare se va achita de societatea comerciala lider al asociatiei, care isi recupereaza cheltuiala de la cealalta parte in functie de cota procentuala de contributie financiara a fiecarei parti la realizarea sarcinilor contractului de achizitie publica comun.

Vedeti un exemplu de astfel de Acord de Asociere, aici:[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Buna ziua!

Aceleasi conditii sunt valabile si acum, in 2010?
Nu se poate constitui garantia de participare de societatea comerciala care nu este leader?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice contex contex M-ar interesa daca exista vreo posibilitate de incheiere prin notariat a unui acord de sustinere de catre o societate cu o cifra mare de afaceri a unui imm ... (vezi toată discuția)
Acord asociere - experienta similara creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Daca la o licitatie au participat 2 societati, avand impreuna incheiat un acord de asociere. Redau o parte din acesta: \" ... ne asociem pt a ... (vezi toată discuția)
Lider de asociere persoana juridica straina corbalan76 corbalan76 Este posibil ca o persoana juridica straina (din Germania) sa fie lider de asociatie cu o persoana juridica romana? (vezi toată discuția)