avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda circulatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda circulatie

Buna ziua.
Am fost amendat azi pentru depasirea vitezei legale, 72 km /h unde zic ei ca limita era de 50 km /h , desi eu cred ca era 70 km/h ( nu m-am mai intors sa vad, eram in trafic prin localitatea Ilia , jud.HD ) .
Am primit 4 puncte amenda si 3 penalizare.
Este o rubrica pe procesul verbal " Alte mentiuni " , unde a ramas necompletat desi eu as fi vrut sa adaug ceva.Nu era obligatia politistului sa mi spuna despre acest aspect?
Daca depun contestatie impotriva acestui proces verbal, sunt sanse de castig?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 9 Martie 2012
Avand in vedere ca pe sectorul de drum in localitate viteza de deplasare legala este de 50 km/h,in raport de viteza cu care ati fost depistat ca va deplasati,ramane la latitudinea dvs sa decideti daca se mai justifica a ataca PV
Nu are relevanta aspectul invocat de dvs fata de eventuala plangere impotriva PV
Ok.Dar daca vreau sa mi se demonstreze ca pe acel sector de drum , limita era de 50 km/h si nu de 70 km/h cum cred eu, cum trebuie sa procedez?
Pe viitor , daca nu mai semnez procesul verbal, cel putin le dau mai mult de lucru lor?..Oricum am dreptul si nu voi mai semna nici un proces verbal de acum inainte...
Neasumarea PV prin semnatura,nu constituie temei pentru care sa solicitati anularea acestuia
Nesemnarea PV de catre contravenient nu obliga SPR la eforturi suplimentare pentru desfasurarea procedurii de comunicare PV
Ati precizat ca va deplasati in localitate in momentul cand ati fost depistat cu viteza mentionata
Conform norme in vigoare in localitati viteza de deplasare este de 50km/h ,daca pe tronsonul respectiv nu exista indicatoare care sa impuna alta viteza
Asfaltel a scris:

Ok.Dar daca vreau sa mi se demonstreze ca pe acel sector de drum , limita era de 50 km/h si nu de 70 km/h cum cred eu, cum trebuie sa procedez?


Nu e nimic de demonstrat. Dvs va interesati si daca pe acel segment viteza legala e de 70, aveti un motiv de a contesta procesul verbal ( daca nu au trecut 15 zile de la data inscrisa pe pv)
In privinta mentiunilor, nu avea politistul ce si de ce sa va zica, cand semnati ceva , trebuie sa cititi acel act pe care va puneti semnatura.

Am inteles.o ultima intrebare: daca nu semnez procesul verbal , mai am posibilitatea ca dupa ce voi fi instiintat , adica voi primi respectivul PV prin posta sau cum il trimit ei , sa achit jumatate din valoarea amenzii?
multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am și eu o întrebare . am fost oprit de un echipaj ... Brunetul82 Brunetul82 Buna ziua . Am și eu o întrebare . Am fost oprit de un echipaj de poliție pe drumul de centura cu viteza de 101 km . Pe acest sector in momentul de față ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare legat de o amenda de circulatie. ... Robert194 Robert194 Buna ziua, Am si eu o intrebare legat de o amenda de circulatie. Sotia mea a luat amenda de vitza conducand cu 105km/h sau cel putin asa scrie in procesul ... (vezi toată discuția)
104km/h in localitate, sau nu? sebic sebic In timp ce conduceam autoturismul pe DJ 691 in directia Lipova, venind de pe Soseaua de centura a Timisoarei, la circa 800m de intersectia celor doua drumuri, ... (vezi toată discuția)