avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda radar

stimati colegi,
la data de 25 mai ac, in oras Ghimbav, pe DN1, 4 benzi si separator, am fost avertizat prin flashuri ca mai in fata este politie, am redus viteza pana la 70 km/h, ferm convins ca aceasta este viteza legala in localitate, fiind DN1 si 4 benzi.
Surpriza, radarul m-a depistat cu 71 km/h. La intrebarea mea daca limita nu este 70 kmh, mi s-a raspuns "aa, nuu, aia e numai pana la Predeal" (paranteza: m-am uitat apoi si am vazut ca intradevar era un semnulet de 50 in coltul pancartei pe care scrie GHIMBAV-acest semnulet, nefiind standard, poate fi considerat semn de circulatie?
bun, am refuzat sa semnez, iar azi am primit PV prin posta recomandata (deci in termen, fiind doar 23 iunie).
la Alte mentiuni, apare scris de politist: NU AM. REFUZ SA SEMNEZ. (adica la persoana 1, ca si cum as fi scris eu ?!?!?) nu putea scrie: NU ARE. REFUZA SA SEMNEZE ?!?
a doua problema este prezenta numelui CNP si semnaturii unui "martor" pe care eu nu l-am vazut, si este trecut ulterior, cu un alt indigo (se vede absolut clar diferenta cromatica). Eu la adica am martor ca ei nu au luat niciun martor in prezenta mea :)

Pot sa intemeiez o actiune pe vreunul din aceste capete? si care ar fi motivarea in drept?

Suma nu e mare, 120 lei, si 3 puncte penalizare. Daca locuiesc in Sect 4 Bucuresti, oare unde as putea maine sa o platesc, sa fie platita indiferent daca castig sau nu in instanta?

Si o ultima intrebare: daca pierd, Politia solicita cheltuieli de judecata? si daca da, mari?

Va multumesc anticipat!

D. Derderian, avocat extrem de stagiar
Cel mai recent răspuns: derderian , utilizator 08:52, 24 Iunie 2010
interesati-va la primaria Ghimbav, cat este viteza permisa in oras, daca in oras ati fost prins cu 71.
rau ati facut ca nu ati semnat procesul verbal, ca ati fi avut mai multe sanse la contestarea lui.
martori? de unde stiti dvs ca nu au fost?
ce mai... dvs sunteti in culpa. nu stiu ce sanse aveti.

eu am fost prinsa in Rodbav - localitate vecina si mi-au zis clar ca viteza in oras este de 50 km/ora.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Putetati sa platitijumatat din amenda aplicata in 48 de ore daca semnati procesul verbal si va aratati obiectiunile pe acesta.
In situatia in care nu lati semnat si v-a sosit la domiciliu veti achita in integralitate amenda aplicata.
Daca doriti sa contestati procesul verbal de contraventie,in termen de 15 zile de la sosirea la domiciliu,trebuie sa formulati contestatie la instanta competenta teritorial(pe raza careia a avut loc contraventia)
Daca formulati o astfel de contestatie solicitati in cadrul probelor cu inscrisuri ca instanta sa ceara relatii in sensul aratat de distinsa dna.avocat de la primaria locala.
In principiu,nu cred ca exista mari sanse de a castigain fata instantei,decat daca nu exista acea restrictie,cat si daca insemnarile de pe procesul verbal nu sunt corecte sau sunt incomplete,sens in care s-ar aplica una dintre cauzele de nulitate prev.de art.16,17 si 34 din OG nr.2/2001
Trebuie sa tineti cont ca va trebui sa formulati plangerea contraventionala catre judecatoria Brasov, apoi va trebui sa va deplasati acolo atat dv. cat si martorul pe care-l propuneti, si in conditiile in care locuiti in Bucuresti, mai bine platiti amenda daca sigur viteza in localitatea Ghimbav este de 50 km/h.
Daca dovediti cu documente de la primarie ca este 70, nici nu mai este nevoie sa va prezentati, dar sa nu uitati sa mentionati ca solicitati judecarea in lipsa.
va multumesc de info
totusi faptul ca pe PV la Alte mentiuni, apare scris de politist: NU AM. REFUZ SA SEMNEZ. (adica la persoana 1, ca si cum as fi scris eu ?!?!?) nu trebuia sa scrie: NU ARE. REFUZA SA SEMNEZE ?!?

nu e nicio ilegalitate aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrosari neclaritati in procesul verbal de contaventie depasire viteza ghinetgeorge ghinetgeorge In procesul verbal apare o modificare a vitezei cu care am mers. Prima oara a scris 69 km/h, iar apoi a scris peste 69 ingrosat 71(viteza pe care mi-a ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Asfaltel Asfaltel Buna ziua. Am fost amendat azi pentru depasirea vitezei legale, 72 km /h unde zic ei ca limita era de 50 km /h , desi eu cred ca era 70 km/h ( nu m-am mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - anulare proces verbal nutzu_v nutzu_v As dorii sa stiu daca am sanse in a contesta un proces verbal pentru contraventia de depasire a vitezei legale. Am semnat procesul verbal, dar cand am citit ... (vezi toată discuția)