stimati colegi,
la data de 25 mai ac, in oras Ghimbav, pe DN1, 4 benzi si separator, am fost avertizat prin flashuri ca mai in fata este politie, am redus viteza pana la 70 km/h, ferm convins ca aceasta este viteza legala in localitate, fiind DN1 si 4 benzi.
Surpriza, radarul m-a depistat cu 71 km/h. La intrebarea mea daca limita nu este 70 kmh, mi s-a raspuns "aa, nuu, aia e numai pana la Predeal" (paranteza: m-am uitat apoi si am vazut ca intradevar era un semnulet de 50 in coltul pancartei pe care scrie GHIMBAV-acest semnulet, nefiind standard, poate fi considerat semn de circulatie?
bun, am refuzat sa semnez, iar azi am primit PV prin posta recomandata (deci in termen, fiind doar 23 iunie).
la Alte mentiuni, apare scris de politist: NU AM. REFUZ SA SEMNEZ. (adica la persoana 1, ca si cum as fi scris eu ?!?!?) nu putea scrie: NU ARE. REFUZA SA SEMNEZE ?!?
a doua problema este prezenta numelui CNP si semnaturii unui "martor" pe care eu nu l-am vazut, si este trecut ulterior, cu un alt indigo (se vede absolut clar diferenta cromatica). Eu la adica am martor ca ei nu au luat niciun martor in prezenta mea :)
Pot sa intemeiez o actiune pe vreunul din aceste capete? si care ar fi motivarea in drept?
Suma nu e mare, 120 lei, si 3 puncte penalizare. Daca locuiesc in Sect 4 Bucuresti, oare unde as putea maine sa o platesc, sa fie platita indiferent daca castig sau nu in instanta?
Si o ultima intrebare: daca pierd, Politia solicita cheltuieli de judecata? si daca da, mari?
Va multumesc anticipat!
D. Derderian, avocat extrem de stagiar
Cel mai recent răspuns:
derderian , utilizator
08:52, 24 Iunie 2010