avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ingrosari neclaritati in procesul verbal de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ingrosari neclaritati in procesul verbal de contaventie depasire viteza

In procesul verbal apare o modificare a vitezei cu care am mers. Prima oara a scris 69 km/h, iar apoi a scris peste 69 ingrosat 71(viteza pe care mi-a comunicato si verbal), dar in continuare scrie ca am depasit cu 21 de km/h viteza maxima admisa (50 km/h adica 50+21=71). Diferenta de viteza (de la 71 la 69) ar fi dus la o amenda injumatatita.
Am cerut sa mi se arate inregistrarea radar, dar agentul a refuzat conform legii. Daca voi contesta acest proces verbal datorita ingrosarilor (neclaritatilor), am sanse de castig?
Am platit amenda aferenta in 48 de ore adica 140 in loc de 280 cat era valoarea intreaga.
Daca am castig de cauza imi primesc banii inapoi?
Iar daca nu am castig de cauza trebuie sa achit diferenta pana la amenda intreaga?
Daca in fotografii apare viteza 69km/h (in loc de 71) se anuleaza procesul verbal si implicit amenda sau trebuie platita amenda aferenta vitezei de 69 km/h?

Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
ghinetgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: DILIGENT MANAGEMENT SRL , Furnizor servicii la ONRC 23:12, 19 Noiembrie 2012
faceti o plangere contraventionala la judecatoria pe raza careia ati fost depistat incalcand viteza legala. daca se dovedeste ca aveati alta viteza decat cea consemnata se anuleaza procesul verbal. daca procesul verbal consemneaza adevarul nu mai aveti de platit nimic in afara de ce ati platit deja. daca se anuleaza procesul verbal faceti cerere la primarie pt restituirea banilor incasati pe amenda.
Deci sa inteleg ca acele modificari grosolane nu determina nulitatea PV ?
nu. modificarile facute de insusi agentul constatator la rubrica descrierea faptei nu atrag nulitatea procesului verbal daca se poate intelege care este fapta constatata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 181 km/h adrian_oprea adrian_oprea Mi-a fost suspendat permisul si am primit amenda de 600 lei pentru viteza de 181 km/h pe [b]autostrada.[/b] Pot sa atac procesul verbal; stiu ca aparatele ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis black_00 black_00 Mi s-a suspendat permisul pentru 90 de zile pentru conducerea in localitatea Cleja(care nu are nici un kilometru), jud. Bacau, cu 103 km/h. Autospeciala cu ... (vezi toată discuția)
Nedumerire amenda radar. mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h ... (vezi toată discuția)