avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie suspendare permis

Mi s-a suspendat permisul pentru 90 de zile pentru conducerea in localitatea Cleja(care nu are nici un kilometru), jud. Bacau, cu 103 km/h. Autospeciala cu numarul MAI 34632 care avea montat aparatul radar Autovision, era in miscare camuflat intre cateva masini. Agentul sef de politie D.V. m-a intrebat daca am obiectii fata de cele mentionate mai sus si fiind prima amenda pentru depasirea vitezei legale am zis ca nu, necitind ce scrie in procesul verbal(pentru ca il avea in fata lui), agentul a notat „Nu am obiectiuni”. Nu am vazut proba si nu stiu daca aveam chiar 103 km/h.
Se poate sa castig contestatia? Multumesc!



[Mesaj editat - 2.13 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: black_00 , utilizator 11:26, 16 August 2015
Cat apreciati ca era viteza?
Cum viteza in localitate este de 50 km/h nu prea aveti sanse de castig.
Chiar daca in pv agentul a scris ca nu aveti obiectiuni tot aveti dreptul sa il contestati.
Mai degraba dati testul 13/15 daca indepliniti conditiile si faceti cerere de reducere a suspendarii la 30 de zile. Altfel pierdeti vremea prin instanta degeaba.
Veneam de pe DN2 unde aveam sigur 100km/h daca nu chiar mai mult. Cert e ca am franat cand am vazut masina politiei, dar faptul ca era in miscare, cred poate duce la erori de stabilire a vitezei. Pv e completat ca la carte, nu am gasit lipsa sau erori in redactare deci nulitatea absoluta, cred ca pica. Nu stiu, in schimb, daca in pv e specificat doar marca radarului, nu si seria sau alte marcaje poate atrage nulitatea pv.
Multumesc foarte mult de raspuns! Daca cea mai buna solutie sa-mi primesc inpoi permisul, este examenul, il voi da, pentru ca ideplinesc toate conditiile. Este prima amenda de cand am permisul(12 ani).
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
black_00, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru 103 km/h in localitate rubi84 rubi84 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile pentru viteza de 103 km/h in localitate. Trebuie sa mentionez ca era o portiune de drum ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Amenda radar - ridicare permis ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, am urmatoarea mica problema. Un prieten a fost oprit de o patrula de politie dotata cu radar. I s-a incheiat un pv in care era specificata viteza ... (vezi toată discuția)