avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru 103 km/h in localitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru 103 km/h in localitate

Buna ziua,
Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile pentru viteza de 103 km/h in localitate. Trebuie sa mentionez ca era o portiune de drum undeva la tara. Eu sunt convins ca nu aveam viteza asta, tot timpul sunt atent sa nu depasesc 100 in localitate. Masina de politie in care era aparatul radar era in mers. Ce articole de lege ar trebui sa invoc in plangerea in instanta impotriva pv-ului? Nu exista o anumita eroare pentru aceste aparate?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 17:06, 12 Iunie 2012
rubi84 a scris:

Nu exista o anumita eroare pentru aceste aparate?


aparatele radar au o eroare ca toate echipamentele electronice dar in niciun caz nu au +/-50%.

puteti face plangere in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal iar la proces politia va fi obligata sa transmita dovada inregistrarii vitezei si verificarea metrologica in vigoare la data inregistrarii contraventiei.

Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
cyan, moderator
Eroarea este aparatelor radar este in jur de +/-4% stabilita de Institutul national de metrologie . S-ar putea sa va ajute in ceea ce priveste suspendarea permisului deoarece ati cobori sub 100km/h implicit neicadrindu-va la depasirea vitezei cu peste 50km/h . Plingerea la procesul verbal se face in baza O.G. 2/2001 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)