avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal - anulare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal - anulare proces verbal

As dorii sa stiu daca am sanse in a contesta un proces verbal pentru contraventia de depasire a vitezei legale.
Am semnat procesul verbal, dar cand am citit PV (ce am reusit sa descifrez evident) am constatat ca in PV era stipulat ca am circulat cu 80 km/h intr-o zona restrictionata la 30 de km/h iar in dovada eliberata se mentiona ca am circulat cu 110 km/h in zona limitata la 50 km/h. Ambele mentioneaza aceasi data, ora si locatie. Deasemenea nici un martor nu a semnat procesul verbal.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca procesul verbal era semnat de dumneavoastra nu era necesar nici un martor. Martorul in aceasta materie nu face decat sa confirma ca dumneavoastra refuzati sa semnati procesul verbal.
Cat despre contestarea procesului verbal .... incercati .... doar ca in ambele situatii viteza legala era depasita.
Stiu ca era depasita , dar e vorba de cum au interpretat citirea radarului... 110/50, 80/30 in acelasi moment de timp. La fel de bine poate sa fie si 80/50 si atunci viteza e depasita doar cu 30 de km/h si primesc doar o amenda , nu se retine permisul.
Ca si distinsa d-na consilier,nu prea cred in sansele dvs.,mai ales ca pana la urma,astfel cum recunoasteti,ati savarsit contraventia pentru care ati fost sanctionat.
Daca totusi doriti,in 15 zile de la semnarea procesului verbal puteti depune contestatie impotriva procesului verbal,la instanta competeneta teritorial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? codriz codriz mergem intr`o seara cu ceata si mazga pe jos si m`am inscris in depasirea unei masinii( am semnalizat si am facut flashuri). eram incadrat pe banda a 2-a iar ... (vezi toată discuția)
Amenda radar - ridicare permis ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, am urmatoarea mica problema. Un prieten a fost oprit de o patrula de politie dotata cu radar. I s-a incheiat un pv in care era specificata viteza ... (vezi toată discuția)