avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... folosirea datelor personale de catre alta persoana
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

folosirea datelor personale de catre alta persoana

buna ziua,

am o intrebare legata de titlul subiectului:daca o anume persoana se foloseste de datele personale a unei alte persoane pt crearea de conturi pe diverse site-uri de socializare,matrimoniale etc (glume proaste),se poate depunde o plangere?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandradragut , utilizator 12:03, 9 Martie 2012
Daca prin actiunile care le intreprinde nu induce sau mentine in eroare un organ de stat sau o institutie de stat,in vederea producerii unei consecinte juridice,pentru sine sau pentru altul ,prevederi care care se regasesc in dispozitiile art.293 c.p.care se refera la falsul privind identitatea,nu ne aflam in situatia in care se poate depune o plangere penala.Insa ,orice persoana care se considera vatamata in dreptul sau la demnitate sau viata privata se poate adresa unei instante civile conform art 252-257 din noul Cod Civil.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume fals MAlexandra MAlexandra ce pedeapsa primesti daca ai dat un nume fals la spital si apoi ai fugit? (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii la examene mirela1981new mirela1981new Buna. Prezentarea unei persoane la un examen scris, in locul altei persoane, constituie infractiunea de fals privind identitatea? Facultatea este o ... (vezi toată discuția)
Declarare in fals asupra starii civile tarkan tarkan Ce repercursiuni exista asupra unei persoane (sanatoasa din punct de vedere medical) care intr-un act oficial intocmit la notar, declara gresit starea sa ... (vezi toată discuția)