avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune

salutare. pot sa-i dau sanctiune (de ex. 10% pe 3 luni) unui angajat care in delegatie fiind, dar in afara orelor de program (seara pe la 22) a avut un comportament neadecvat?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 10:49, 19 Noiembrie 2008
nu cred ca puteti sa-i dati vreo sanctiune!!!Doar daca sunteti Politia:D
Daca fapta sa este cuprinsa in Regulamentul intern al unitatii puteti sa-l sanctionati.
În legislaţia muncii nu există o definiţie a răspunderii disciplinare, drept urmare se acceptă în mod unanim că răspunderea disciplinară intervine în cazurile în care un salariat săvârşeşte cu vinovăţie o abatere disciplinară.
Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

Prin urmare, numai daca in regulamentul intern al societatii aveti trecut asa ceva il puteti sanctiona, altfel nu.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul nu vrea sa semneze abaterea disciplinara brazvan brazvan Buna ziua, Cum se procedeaza in momentul cand angajatul nu vrea sa semneze hartia prin care i se aduce la cunostinta abaterea disciplinara? Se trimite acasa ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Responsabilizare - conform functiei din c.i.m. si c.o.r.? ContSters76466 ContSters76466 Bun gasit, tuturor, Intrebarea mea este: cum poate fi tras la raspundere un salariat al unui SRL, conform functiei ocupate, care figureaza in Contractul ... (vezi toată discuția)