avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara

Salut,

Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita mailuri in care sunt luati la misto colegii si superiorii.
Are deja un avertisment pentru ca a intarziat la munca. Vreau sa inchei conturile cu el dar vreau sa stiu ce pedeapsa legala pot sa dau pentru cazurile de injurii si cum pot sa il dau afara legal!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:53, 13 Octombrie 2009
este destul de simplu, ii desfaceti contractul de munca pe motive disciplinare (ex. intarzieri repetate)
Asta in cazul in care intarzie, dar daca ajunge sa se rezume doar la mailuri ofensatoare si mistouri la adresa sefului direct? Exista vreo cale legala?
Vedeti ce scrie in Regulamentul de Ordine Interioara al unitatii ... am intalnit cazuri in care aceste situatii (afirmatii calomnioase) erau prevazute in R.I. ca abateri disciplinare si sanctionate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai puteti sa convocati o comisie de cercetare disciplinara, sa-l invitati la comisie pentru aceste motive " nerespectarea demnitatii in munca" cf art. 6 (1) din Codul muncii.
In functie ce injuriile pe care le profereaza in mesaje puteti considera ca exercita fapte de discriminare incalcand prevederile art. 5 din Codul muncii.
Veti folosi ca dovada exact mailurile trimise salariatilor.

Daca salariatul nu se prezinta la convocare il puteti sanctiona prin desfacerea CIM pe motive disciplinare.

Atentie la urmarirea tuturor pasilor si termenelor prevazuti in Cap. II, art. 263 - 268 din Codul muncii, pentru a evita pierderea unui proces pe motive de procedura.
vreau sa stiu ce pedeapsa legala pot sa dau pentru cazurile de injurii si cum pot sa il dau afara legal!


Aplicarea sanctiunilor disciplinare se face in functie de gravitatea abaterii disciplinare, de consecintele ei, de vinovatia precum si de istoricul disciplinar al salariatului.

Alte discuții în legătură

Sfat bryan bryan un angajat paraseste locul de munca in timpul serviciului fara sa anunta nimic. Eu ca angajator pot sa propun desfacerea contactului de munca conform art.264 ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)