avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

In data 13.10.2009 am depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (19.11.2009),in acest caz mai pot fi cercetat de comisia de disciplina pentru neverificarea si necontrolarea salariatului din subordine.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:11, 14 Noiembrie 2009
1) Pana la data incetarii efective a cim sunteti inca salariatul lor si isi pot exercita legal prerogativele disciplinare. Deci puteti fi cercetat, cu respectarea procedurii si termenelor aferente.
2) In aceleasi conditii de mai sus puteti fi chiar sanctionat disciplinar.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a
aplica, potrivit legii, sanctiuni disciplinare salariatilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul sunt graduale, sanctiunea cea mai drastică fiind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă (art.264 alin.(1) lit.f) coroborat cu art.61 lit.a) din Codul Muncii).
Amenzile disciplinare sunt interzise.
Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica o singură sanctiune.
Angajatorul stabileşte sanctiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere:
- împrejurările în care a fost săvârşită fapta,
- gradul de vinovătie,
- consecintele abaterii,
- comportarea generală în serviciu a salariatului şi
- eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
Sub sanctiunea nulitătii absolute, nici o măsură disciplinară, cu exceptia avertismentului scris, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări prealabile.
Decizia angajatorului se comunică, în scris, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştintă despre săvârşirea abaterii, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Decizia de sanctionare se comunică în scris în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.
agronom a scris:

In data 13.10.2009 am depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (19.11.2009),in acest caz mai pot fi cercetat de comisia de disciplina pentru neverificarea si necontrolarea salariatului din subordine.


Da, daca s-a inceput aceasta carcetare. Nu are nici o legatura.
Daca abaterile dvs. au prejudiciat firma, angajatorul poate sa va sanctioneze disciplinar si cu incetarea cim.
Depinde cum va evolua cercetarea, ce se constata in urma ei si depinde si de vointa angajatorului! Daca vrea sa nu va inceteze cim disciplinar, atunci va accepta sa plecati cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara-persoana insarcinata adina80 adina80 Buna ziua! Lucrez intr-o multinationala din Timisoara, si problema este ca din momentul in care angajatorul a aflat ca sunt insarcinata, ma tine in mod ... (vezi toată discuția)
Demisie mariuca4 mariuca4 Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)
Comisi de disciplina mariuca4 mariuca4 Dince persoane se face comisi de disciplina?Daca ii alege angajatorul nu va lua o decizie care sa il avantajeze pe el?Si atunci pt ce se mai face comisia daca ... (vezi toată discuția)