avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat

un angajat paraseste locul de munca in timpul serviciului fara sa anunta nimic. Eu ca angajator pot sa propun desfacerea contactului de munca conform art.264 lit .f din Legea 53/2003. Am facut si o cercetare prealabila inainte in care am aratat motivele concedieri
Cel mai recent răspuns: cornelia s , utilizator 15:54, 12 Noiembrie 2006
sanctiunea disciplinara aplicabila o stabiliti în raport cu gravitatea abaterii disciplinare savârsite de salariat, avându-se în vedere urmatoarele:
a) împrejurarile în care fapta a fost savârsita;
b) gradul de vinovatie a salariatului;
c) consecintele abaterii disciplinare;
d) comportarea generala în serviciu a salariatului;
e) eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.
În vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul trebuie convocat în scris de persoana împuternicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora si locul întrevederii.

Pt. cat timp a parasit locul de munca? In ce consta cercetarea facuta care argumenteaza motivele concedierii?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2006
neo21, utilizator
Da ii puteti desface contractul de munca si unilateral
Cred ca a si rezolvat problema de atunci, nu credeti? :D
desfacerea a contractului de munca este cea mai grava sanctiune
s-ar putea sa se trezeasca cu el reintegrat si sa trebuiasca sa-i plateasca si salariile pana la reintegrare...

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni absente nemotivate serviciu alexandrapop1987 alexandrapop1987 Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Eu am lucrat la o firma si am plecat fara preaviz, fara sa semnez demisia. As vrea sa imi spuneti ce consecinte va avea ... (vezi toată discuția)