avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu abitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu abitatie viagera

Buna ziua!Zilete trecute ne-am cumparat un apartament,acesta a fost achitat de catre socrul meu,apartamentul e trecut pe numele nostru.La recomandarea notarului socrul meu a trecut abitatie viagera pe o camera vanzatorul fiind de acord cu aceasta.Mentionez ca in contract nu sunt alte clauze de intretinere sau altele si socrul meu nu are adresa din buletin acolo si nici nu locuieste cu noi.Ma afecteaza abitatia viagera si in ce fel?suntem sau nu proprietarii apartamentului,ce drepturi avem asupra apartamentului? Va rog ajutati-ma sa inteleg ce se intampla!!!!!
Cel mai recent răspuns: lidia00 , utilizator 15:39, 9 Martie 2012
Sunteti proprietari, aveti toate drepturile, insa trebuie sa respectati dreptul de abitatie , adica dreptul socrului de a locui in acea camera pe toata durata vietii sale.Nu veti avea voie sa-l dati afara.
In termeni uzuali socrul dumneavoastra va avea dreptul sa locuiasca pe toata durata vietii in camera destinata/stabilita prin contractul de vanzare cumparare.
Nu va afecteza cu absolut nimic in ce priveste dreptul de proprietate.
Insa la data vanzarii veti avea nevoie si de acordul socrului.
Este o clauza de siguranta ca daca peste 10-20 de ani sa nu se trezeasca omul ca a achitat un apartament din care il puteti da afara.
multumesc frumos!
deocamdata nu se pune problema sa locuiasca cu noi,dar daca am inteles eu bine ca nici el nu poate vinde fara acordul nostru.ne poate da afara din casa?
El nu poate vinde nu este proprietar.
Nu va poate da afara din casa in niciun caz.

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera veronica ene veronica ene buna ziua.locuinta soacrei mele este de la tatal ei.are contract de vanzare cumparare unde este trecuta ea si sotul ei.la un momemt dat scrie drept clauza ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)