avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis anulat!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis anulat!!!

va rog daca se poate sa-mi spuneti dupa cat timp ai dreptul sa dai de permis daca cel pe care il aveai a fost anulat? multumesc.
Cel mai recent răspuns: konrad , utilizator 19:18, 9 Decembrie 2008
Art. 116. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
In cele mai multe cazuri(dar difera functie de situatie) se aplica Art.116. (1) b) adica dupa 1(un) an...
multumesc. in cazul meu am primit un an cu suspendare iar apoi am primit o amenda administrativa ptr ca am condus fara permis.
Am avut permis-ul anulat si vreau daca se poate niste lamuriri, citez din sentinta...
In baza art. 87 alin.1 din O.U.G nr. 195/2002 repub., alin. 1 litera d din codul penal , condamna inculpatul xxx xxx fara antecedente penale , la pedeapsa de 3 luni inchisoare pentru savarsirea infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicol avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.
In baza art.82 cod penal suspenda conditionat executarea pedepsei pe pe durata termenului de incercare de 2 ani si 3 luni stabilit conform art. 82 cod penal.
in baza art 359 cod procedura penala atrage atentia inculpatului asupra dispozitilor art 83 cod penal privind revocarea suspendari conditionate a executari pedepsei
in baza art. 191 alin.1 cod procedura penala obliga inculpatul sa plateasca statului suma de 310 lei ce reprezinta cheltuieli de judecata avansate de stat , din care suma de 260 lei provine din faza de urmarire penala.
Pronuntata in sedinta publica din 02.07.2008
Intrebarea mea este : Am dreptul sa dau din nou examen in aceasta luna.???
Din pacate pentru dvs., nu aveti aveti dreptul sa dati un nou examen pentru dobandirea permisului auto decat dupa ce a trecut un an de la ramanerea definitiva a sentintei judecatoresti de condamnare, in speta, de-abia undeva prin luna iulie - august 2009 daca si numai daca, impotriva acestei sentinte nu a fost exercitata vreo cale de atac care ar pelungi data la care aceasta ar ramane irevocabila.
Av. Adrian Posdarie

Alte discuții în legătură

Cand pot sa iau din nou permisul ? just4bogdanel just4bogdanel Cand pot sa dau iar de permis ? 15.10.2010-Solutia pe scurt: În baza art. 178 alin. 2 C. Pen. condamnă pe inculpatul X.Y la pedeapsa de 3 ani închisoare. ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice just_say_it just_say_it Buna seara, Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere in stare de ebrietate! Pe data de 29.11.2011 am primit sentinta ... (vezi toată discuția)