buna ziua, tatal meu a murit in decembrie 2011,mama nu are varsta de pensie dar ia 6 luni, jumatate din pensia tatalui meu, eu fiind la master am depus dosarul si mi-a venit decizia ca voi lua si eu pensie de urmas dupa tata din luna martie 2012
Doar ca decizia este pe numele mamei pensiile sunt cumulate cat pentru 2 urmasi si suma depasind 10 milioane ni se ia impozit
Daca eu sunt majora, si mama ia numai 6 luni iar eu pana la 26 de ani ... nu putem lua fara sa le cumuleze fara sa ia impozit din suma totala ? ( care acum e calculata ca reprezentand 75 la suta din suma tatalui meu )
Daca sunteti majora, puteti solicita plata pensiei separat. Este suficient sa adresati casei de pensii o cerere in acest sens, impreuna cu o copie a cartii dvs. de identitate si cu o copie a talonului de pensie.
Pensie de urmas
noghi otilia
Buna seara.Mama mea acum in 2mai a inplinit 60 de ani si este vaduva .Tatal meu a murit acum 7ani iar cand a murit era pensionat ptr ca era bolnav.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Caz/pensie de urmas
liah
Buna tuturor!
Am un caz mai aparte, cred, fata de raspunsurile citite aici: Cei doi copii ai mei au luat pensia de urmas dupa decesul tatalui de multi ani, ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces
Lukroxy
Buna ziua, tatăl mai a murit acum 4luni intrun spital din Aiud.De atunci ma tot plimba de la un birou la altul pt ajutorul de deces,el nu muncea in momentul ... (vezi toată discuția)