avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii de urmas platite pe un singur dosar si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii de urmas platite pe un singur dosar si impozitate

buna ziua, tatal meu a murit in decembrie 2011,mama nu are varsta de pensie dar ia 6 luni, jumatate din pensia tatalui meu, eu fiind la master am depus dosarul si mi-a venit decizia ca voi lua si eu pensie de urmas dupa tata din luna martie 2012
Doar ca decizia este pe numele mamei pensiile sunt cumulate cat pentru 2 urmasi si suma depasind 10 milioane ni se ia impozit
Daca eu sunt majora, si mama ia numai 6 luni iar eu pana la 26 de ani ... nu putem lua fara sa le cumuleze fara sa ia impozit din suma totala ? ( care acum e calculata ca reprezentand 75 la suta din suma tatalui meu )
Cel mai recent răspuns: ContSters245144 , utilizator 22:25, 9 Martie 2012
Daca sunteti majora, puteti solicita plata pensiei separat. Este suficient sa adresati casei de pensii o cerere in acest sens, impreuna cu o copie a cartii dvs. de identitate si cu o copie a talonului de pensie.
pai sunt majora am 23 de ani sunt la master
daca as face asa s-ar putea sa nu ni se mai ia acel impozit ?
Pai nu v-am spus ca da? :)

Nu v-am spus. Este evident ca, daca pensiile se platesc separat, baza de impozitare este alta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc frumos pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas noghi otilia noghi otilia Buna seara.Mama mea acum in 2mai a inplinit 60 de ani si este vaduva .Tatal meu a murit acum 7ani iar cand a murit era pensionat ptr ca era bolnav.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Caz/pensie de urmas liah liah Buna tuturor! Am un caz mai aparte, cred, fata de raspunsurile citite aici: Cei doi copii ai mei au luat pensia de urmas dupa decesul tatalui de multi ani, ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces Lukroxy Lukroxy Buna ziua, tatăl mai a murit acum 4luni intrun spital din Aiud.De atunci ma tot plimba de la un birou la altul pt ajutorul de deces,el nu muncea in momentul ... (vezi toată discuția)