avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea concediului pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri!
in aprilie ,mi se termina concediul de crestere copil si as vrea sa intru in somaj,am o vechime in munca de 7 ani si nu am mai fost niciodata in somaj,una dintre intrebari este daca as putea intra in somaj si daca da cate luni pot beneficia de acest somaj!
a doua intrebare este , daca sunt insarcinata si nasc in perioada somajului primesc indemnizatie crestere copil?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danauzu , utilizator 18:50, 9 Martie 2012
Cu firma de unde ati intrat in CCC ce s-a intamplat?
firma exista, doar ca , as vrea sa mai stau acasa 1 an pentru ca nu am prins loc la cresa,si se pare ca as fi iar insarcinata!
1. Dupa terminarea CCC trebuie sa reluati activitatea la fostul loc de munca.

2. Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile dvs. si va concediasa din motive neimputabile dvs. (cum ar fi desfiintarea postului) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

3. La o perioada de cotizare la somaj intre 5-10 ani veti beneficia timp de 9 luni de indemnizatie de somaj.

4. In somaj fiind veti putea beneficia de concedii medicale, de concediu de maternitate si apoi de CCC.
Multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil elennalip elennalip Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani in 25 mai 2015 iar eu sunt insarcinata cu al doilea copil care trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului cr3eatza cr3eatza Buna ziua, Va rog mult dati`mi si mie un raspuns sigur...In prezent sunt in crestere copil pana pe data de 11 aprilie... de asemeni acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)