avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani in 25 mai 2015 iar eu sunt insarcinata cu al doilea copil care trebuie sa-l nasc in 9 iunie 2015. Mentionez ca tatal nu o sa stea acasa o luna cum prevede legea. Firma la care sunt angajata a intrat in insolventa. De cand pot sa intru in prenatal? Si cine trebuie sa se ocupe de inregistrarea concediului si organizarea dosarului final, angajatorul sau Casa de Insolventa?pt ca am fost directionata si acolo. Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:42, 18 Martie 2015
1. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci dvs. va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC cu data de 26 aprilie 2015, data cu care ar trebui sa reluati activitatea si sa intrati in concediu de maternitate (sarcina si lauzie).

2. - Vorbiti cu lichidatorul judiciar (casa de insolventa) sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va inregistrati la Agentia de Somj unde veti duce si certificatele de concediu de maternitate.
- Dupa concediul de maternitate cererea pentru CCC2 o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

3. In concediu prenatal puteti sa intrati incepand cu data de 26.04.2015.
Daca incepand cu data de 26 aprilie intru in concediu prenatal si il trimit angajatorului care tot in insolventa se va afla, nu are dreptul sa il inregistreze?Fara sa fiu concediata, nu am dreptul la continuitate daca eu sunt in concediu prenatal? Ii posibil sa nu imi fie platit concediul? Multumesc pentru raspuns
1. - Puteti sa faceti si asa dar este posibil sa aveti probleme mai tarziu cu angajatorul care deja este spre desfiintare.
- Veti umbla dupa angajator (sau ce mai ramane din el) pentru a recupera actele de care aveti nevoie.

2. - Recomandarea mea este va inregistrati la Agentia de Somaj, este mai sigur iar dupa terminarea CCC2 veti avea si un venit pana va gasiti un nou loc de munca.
- Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj.
Daca incepand cu data de 26 aprilie ma angajez la alta firma, este legal?
Da, puteti sa va angajati la alta firma si beneficiati de toate drepturile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Revenirea din ccc ioana slavas ioana slavas Buna ziua. As dori sa va prezint situatia mea, pentru a primi cele mai bune sfaturi in acest caz. Ma aflu in CCC pana la data de 19.09.2010, data la care ar ... (vezi toată discuția)
Sarcina iulianaan iulianaan Daca firma la care lucrez intra in insolventa dupa ce intru in prenatal cine i-mi plateste concediul prenatal ? Mai pot lua indemnizatia de crestere copil pana ... (vezi toată discuția)