avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sarcina

Daca firma la care lucrez intra in insolventa dupa ce intru in prenatal cine i-mi plateste concediul prenatal ? Mai pot lua indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani ?
Ce trebuie sa fac ? Unde sa ma interesez ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 24 Ianuarie 2013
Daca firma a intrat in insolventa si ati fost concediata in timp ce erati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) aveti doua posibilitati:

- depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le plateste si dupa terminarea concediului de maternitate puteti intra in CCC;

- va inregistrati la Agentia de Somaj unde veti depune certificatele medicale si va vor fi platite apoi veti putea intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)