avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate sista o pensie de intretinere daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate sista o pensie de intretinere daca majorul a terminat si masterul?

buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate.
In anul 2008, fiica sotului meu si-a dat tatal in judecata pentru pensie de intretinere.
In prezent, sotul meu plateste pensie de intretinere, dar in vara acestui an, Alexandra (pentru ca asa o cheama) termina masterul. Ce trebuie facut pentru a sista pensia de intretinere? Trebuie sa solicitam instantei sistarea pensiei de intretinere? Daca din toamna se inscrie la alta facultate ramane valabila sentinta din 2008 sau trebuie sa infiinteze alta cerere in instanta?
Care este varsta pana la care poate primii pensie de intretinere?

Astept cu interes raspunsul dvs. si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaela7131 , utilizator 17:38, 10 Martie 2012
Vârsta până la care copilul major aflat în continuarea studiilor poate beneficia de pensie de întreţinere nu poate depăşi 25 de ani. După această vârstă, pensia de întreţinere poate fi acordată până cel mai târziu la împlinirea vârstei de 26 de ani, numai dacă majorul, aflat în continuarea studiilor, urmează cursurile unei unităţi superioare de învăţământ cu o durată a studiilor mai mare de 5 ani.


Pentru sistarea pensiei se poate face o actiune in instanta avand acest obiect.
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs..
In cazul in care se inscrie de la toamna la o alta facultate (la cea de-a 3a facultate) trebuie sa inainteze o alta cerere in instanta sau ramane valabila sentinta din 2008).
Mentionez ca pensia de intretinere pe care o obtine de la sotul meu este destul de mare si cu siguranta se va inscrie la o alta facultate .

va multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere a copilului dovlecel dovlecel Dupa divort, copilul ramane in intretinerea mamei cu obligatia tatalui de a achita pensia alimentara pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 ani. ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major aflat la master jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! La compartimentul de resurse umane de la societatea unde lucrez s-a primit o cerere formulata de un angajat pentru sistarea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)