avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major aflat la master
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major aflat la master

Buna ziua!
La compartimentul de resurse umane de la societatea unde lucrez s-a primit o cerere formulata de un angajat pentru sistarea pensiei de intretinere a copilului sau major care a absolvit facultatea si, probabil, urmeaza sa se inscrie la master. Precizez ca majorul aflat in continuarea studiilor nu a facut dovada continuarii/incetarii acestora. Nici angajatul societatii noastre nu a facut aceasta dovada, spunand ca este obligatia noastra, ca unitate, sa cerem dovada respectiva (ceea ce mi se pare o absurditate). Precizez ca in vigoare este o hotarare judecatoreasca care stipuleaza acordarea pensiei de intertinere daca majorul se afla in continuarea studiilor, dar nu dupa implinirea varstei de 25 ani. Intrebarea mea este: cum este corect sa procedez intr-o astfel de situatie? Sa solicit majorului sa faca dovada continuarii studiilor? Sa solicit angajatului care a facut cererea de sistare a platii pensiei de intretinere sa faca dovada continuarii/incetarii studiilor a majorului? Sau sa retinem in continuare pensia de intretinere si sa o viram creditorului obligatiei pana cand debitorul (angajatul societatii) aduce o hotarare judecatoreasca de sistare a platii pensiei de intretinere? Sau pur si simplu nu mai efectuam respectiva retinere, doar pe baza cererii scrise a angajatului care nu mai vrea sa plateasca?
Si mai am o intrebare: daca in ordonanta de infiintare a popririi se specifica ca respectiva suma de bani va fi expediata pe adresa de domiciliu a creditorului, iar acesta prefera sa o primeasca intr-un cont bancar, este suficient acordul partilor pentru a stabili acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
jacqueline_k, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 15:54, 29 August 2011
Ce varsta are persoana la care faceti referire?Nu trebuie decat sa respectati sentinta judecatoreasca.
andymaurul, utilizator
Majorul are 23 de ani si este licentiat. Respect hotararea judecatoreasca, dar cine face dovada ca acesta este in continuarea studiilor?
jacqueline_k, utilizator
A facut aceasta persoana dovada ca isi continua studiile?Daca nu,in opinia mea pensia de intretinere trebuieste sistata.Dovada continuarii studiilor trebuie facuta de beneficiarul acestei pensii.
dovada ca este la continuarea studiilor o face beneficiarul/creditorul, iar dovada ca nu mai este, o face debitorul, Casa de pensii solicita adeverinta de student (ciclu de licenta/master) de la facultate la inceputul fiecarui an universitar.
elena138, utilizator
Nu, beneficiarul nu a facut dovada continuarii studiilor. Dar sistarea nu se face in baza unei hotarari judecatoresti de sistare a platii pensiei de intretinere? Se poate face doar in baza solicitarii scrise facuta catre Dep. Resurse Umane de catre angajatul societatii noastre?

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara DeadMau DeadMau In ce conditii se poate obtine sistarea pensiei de intretinere a unui major la varsta de 24 de ani, care isi termina studiile de master? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pana la terminare studiilor! prodigy prodigy Buna ziua! Firma mea are un angajat care este obligat la plata pensiei de intretinere pentru fica sa pana la terminarea studiilor. Totodata exista o ... (vezi toată discuția)
Masterat = studii dupa implinire 18 ani? crisyman crisyman Continuarea studiilor, de catre copilul beneficiar de pensie alimentara, prin forma de invatamant Masterat, poate fi invocata pentru solicitarea continuarii ... (vezi toată discuția)