Buna ziua!
La compartimentul de resurse umane de la societatea unde lucrez s-a primit o cerere formulata de un angajat pentru sistarea pensiei de intretinere a copilului sau major care a absolvit facultatea si, probabil, urmeaza sa se inscrie la master. Precizez ca majorul aflat in continuarea studiilor nu a facut dovada continuarii/incetarii acestora. Nici angajatul societatii noastre nu a facut aceasta dovada, spunand ca este obligatia noastra, ca unitate, sa cerem dovada respectiva (ceea ce mi se pare o absurditate). Precizez ca in vigoare este o hotarare judecatoreasca care stipuleaza acordarea pensiei de intertinere daca majorul se afla in continuarea studiilor, dar nu dupa implinirea varstei de 25 ani. Intrebarea mea este: cum este corect sa procedez intr-o astfel de situatie? Sa solicit majorului sa faca dovada continuarii studiilor? Sa solicit angajatului care a facut cererea de sistare a platii pensiei de intretinere sa faca dovada continuarii/incetarii studiilor a majorului? Sau sa retinem in continuare pensia de intretinere si sa o viram creditorului obligatiei pana cand debitorul (angajatul societatii) aduce o hotarare judecatoreasca de sistare a platii pensiei de intretinere? Sau pur si simplu nu mai efectuam respectiva retinere, doar pe baza cererii scrise a angajatului care nu mai vrea sa plateasca?
Si mai am o intrebare: daca in ordonanta de infiintare a popririi se specifica ca respectiva suma de bani va fi expediata pe adresa de domiciliu a creditorului, iar acesta prefera sa o primeasca intr-un cont bancar, este suficient acordul partilor pentru a stabili acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
A facut aceasta persoana dovada ca isi continua studiile?Daca nu,in opinia mea pensia de intretinere trebuieste sistata.Dovada continuarii studiilor trebuie facuta de beneficiarul acestei pensii.
dovada ca este la continuarea studiilor o face beneficiarul/creditorul, iar dovada ca nu mai este, o face debitorul, Casa de pensii solicita adeverinta de student (ciclu de licenta/master) de la facultate la inceputul fiecarui an universitar.
Nu, beneficiarul nu a facut dovada continuarii studiilor. Dar sistarea nu se face in baza unei hotarari judecatoresti de sistare a platii pensiei de intretinere? Se poate face doar in baza solicitarii scrise facuta catre Dep. Resurse Umane de catre angajatul societatii noastre?