avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie alimentara

In ce conditii se poate obtine sistarea pensiei de intretinere a unui major la varsta de 24 de ani, care isi termina studiile de master?
Trebuie sa depuneti o actiune in instanta prin care sa solicitati acest lucru.

Dar, daca prin hotararea de stabilire a pensiei de intretinere pentru copil este precizata perioada pana la care se trimite pensie de intretinere, atunci aceasta se sisteaza de drept, fara a mai fi nevoie de vreo actiune in instanta.
In cazul in care un major aflat in continuuarea studiilor,beneficieaza de plata unei pensii de intertinere pana la terminarea sutdiilor, cazul in speta "Facultate acreditata de stat ultimul an de master" obligatie ce inceteaza conform hotararii judecatoresti anterioare,la terminarea studiilor.Acest major mai poate beneficia de pensie de intretinere pana la limita de varsta,daca da in ce conditii legale ?
Acest major mai poate beneficia de pensie de intretinere pana la limita de varsta,daca da in ce conditii legale ?

In aceleasi conditii- sa urmeze cursurile unei alte facultati si sa nu se intretina prin munca.
Pensia va e poprita pe stat si virata direct sau o platiti dvs ?
Da pensia este oprita de stat si virata direct.
Facultatea pe care o urmeaza nu trebuie sa fie de stat,nu privata ?Obligatia de intretinere inceteaza odata cu terminarea studiilor de master iar majorul nu primeste pensie pana nu face dovada continuarii studiilor,este adevarat ? Multumesc anticipat.
Angajatorul ar trebui sa cunoasca faptul ca fiul a terminat cursurile, asa ca ori obtineti o adeverinta/ dovada ca nu urmeaza cursuri, ori va adresati instantei pt a cere sa pronunte o hot prin care sa fie sistata plata.
Poate in vechea hotarare scrie ceva despre ce cursuri si ce durata are acel curs, astfel incat angajatorul sa poata sista plata pensiei si sa nu mai plateasca decat daca fiul face dovada continuarii studiilor.

Nu conteaza ce facultate e, daca e de stat sau privata.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere major aflat la master jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! La compartimentul de resurse umane de la societatea unde lucrez s-a primit o cerere formulata de un angajat pentru sistarea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)