Buna ziua!
La compartimentul de resurse umane de la societatea unde lucrez s-a primit o cerere formulata de un angajat pentru sistarea pensiei de intretinere a copilului sau major care a absolvit facultatea si, probabil, urmeaza sa se inscrie la master. Precizez ca majorul aflat in continuarea studiilor nu a facut dovada continuarii/incetarii acestora. Nici angajatul societatii noastre nu a facut aceasta dovada, spunand ca este obligatia noastra, ca unitate, sa cerem dovada respectiva (ceea ce mi se pare o absurditate). Precizez ca in vigoare este o hotarare judecatoreasca care stipuleaza acordarea pensiei de intertinere daca majorul se afla in continuarea studiilor, dar nu dupa implinirea varstei de 25 ani. Intrebarea mea este: cum este corect sa procedez intr-o astfel de situatie? Sa solicit majorului sa faca dovada continuarii studiilor? Sa solicit angajatului care a facut cererea de sistare a platii pensiei de intretinere sa faca dovada continuarii/incetarii studiilor a majorului? Sau sa retinem in continuare pensia de intretinere si sa o viram creditorului obligatiei pana cand debitorul (angajatul societatii) aduce o hotarare judecatoreasca de sistare a platii pensiei de intretinere? Sau pur si simplu nu mai efectuam respectiva retinere, doar pe baza cererii scrise a angajatului care nu mai vrea sa plateasca?
Si mai am o intrebare: daca in ordonanta de infiintare a popririi se specifica ca respectiva suma de bani va fi expediata pe adresa de domiciliu a creditorului, iar acesta prefera sa o primeasca intr-un cont bancar, este suficient acordul partilor pentru a stabili acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ca sa respectati sentinta judecatoresca, ca urmare a faptului ca ati primit cererea de sistare, ar trebui sa solicitati majorului sa depuna un document prin care sa faca dovada continuarii studiilor.