avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pana la terminare studiilor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pana la terminare studiilor!

Buna ziua!
Firma mea are un angajat care este obligat la plata pensiei de intretinere pentru fica sa pana la terminarea studiilor. Totodata exista o infiintare de poprire din veniturile lunare pe care eu anagajator ii retin din salar. Angajatul mi-a spus ca fica ei a implinit 19 ani si nu mai urmeaza nici o forma de invatamant. Eu ca firma ce pot sa fac? Ajunge o declaratie notariala de la fata in care declara ca nu mai urmeaza studii sau trebuie sa-i trag din salar pana imi aduce o hotarare judecatoreasca de sistare a pensiei de intretinere?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:05, 8 Septembrie 2009
NU.
Parintele trebuie sa faca in instanta cerere de chemare in judecata pentru sistarea pensiei de intretinere care se judeca in contradictoriu cu copilul daca este major sau celalalt parinte poate veni daca copilul este plecat.
Inocentia
Se va retine pensia de intretinere conform acelei hotarari judecatoresti, din salariu pana ce instanta va da o solutie intr-o eventuala actiune de sistare a acesteia promovata de persoana interesata!
pana in momentul in care veti primi o hotarare prin care s a sistat pensia de intretinere , dvs. ca angajator trebuie sa i retineti din salariu angajatului acea suma de bani.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Asa cum au precizat si colegii mei, dvs. sunteti obligat sa-i retineti din salariu prin masura popririi, sumele eferente pensiei de intretinere pana in momentul unei hotarari judecatoresti de sistare a acesteia pe motiv ca fiica a devenit majora si nu urmeaza studii superioare sau alta forma de invatamant.
Parintele se va adresa instantei de judecata in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , in vederea sistarii pensiei de intretinere, ulterior , va comunica hotararea judecatoreasca societatii unde-si presteaza activitatea.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major caloian caloian Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)