avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara major

Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat facultatea,un master ,deja lucreaza intr-o firma ,iar mie inca mi se opresc acesti bani pt. ca in hotarare se specifica ca sunt obligat la plata pana la implinirea a 26 ani a copilului.Ce pot face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
caloian, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:38, 30 August 2014
Pentru copii majori se plateste pensia de intretinere daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant, dar nu mai mult de 26 de ani.

Daca a terminat cursurile facultatii/masterului , atunci pensia de intretinere nu se mai plateste.
Promovati actiune de sistare pensie de intretinere, pentru ca fara o astfel de hotarare angajatorul va popri venitul dvs. in continuare.
Majorul va beneficia de pensie daca se afla in continuarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani. Acestea sunt conditii cumulative.

In situatia dvs in care majora nu mai urmeaza cursuri de zi si chiar realizeaza venituri atunci trebuie sistata plata intretinerii intrucat una dintre condiile prevazute de lege nu mai este indeplinita.

Fie solicitat in scris serviciului personal incetarea popririi explicand situatia de fapt, fie promovati in instanta actiune de sistare a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara DeadMau DeadMau In ce conditii se poate obtine sistarea pensiei de intretinere a unui major la varsta de 24 de ani, care isi termina studiile de master? (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dhik dhik fata sotului are 19 ani si s-a inscris la o facultate particulara la drept la zi . Vreau sa stiu daca mai plateste pensie alimentara , daca da si in timpul ... (vezi toată discuția)