avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

fata sotului are 19 ani si s-a inscris la o facultate particulara la drept la zi . Vreau sa stiu daca mai plateste pensie alimentara , daca da si in timpul vacantei?
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 23:01, 16 Noiembrie 2009
daca copilul urmeaza cursurile unei universitati, la zi, primeste pensia de intretinere pina la terminarea studiilor. pensia de intretinere se plateste inclusiv pe timpul vacantei scolare/ universitare.
chiar pana la 26 ani trebuie sa-i plateasca pensie, daca fata face si cursuri de master.
Depinde ce scrie in hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere. Daca in hotarare este mentionat ca datoreaza pensie pana la majorat, sotul dv. poate inceta plata pensiei de intretinere catre fiica sa, urmand ca aceasta sa il dea in judecata pentru stabilire pensie de intretinere major, facand dovada ca se afla in continuarea studiilor.
plateste pensie cursiv pana termina facultatea, adica si in vacanta.
Avokitten a scris:

chiar pana la 26 ani trebuie sa-i plateasca pensie, daca fata face si cursuri de master.

Si daca fata ramane repetenta vreo 3 ani la rand se plateste pensia pana la 30 de ani? Intreb pentru ca si eu sunt intr-o situatie similara (fata de 19 ani,studenta in anul I la zi si platesc pensie de intretinere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dhik dhik buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc in privinta pensiei alimentare, dar sa va spun despre ce este vorba. Fata sotului meu are 19 ani, a terminat liceul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere nelush nelush Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)