avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pana la terminare studiilor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pana la terminare studiilor!

Buna ziua!
Firma mea are un angajat care este obligat la plata pensiei de intretinere pentru fica sa pana la terminarea studiilor. Totodata exista o infiintare de poprire din veniturile lunare pe care eu anagajator ii retin din salar. Angajatul mi-a spus ca fica ei a implinit 19 ani si nu mai urmeaza nici o forma de invatamant. Eu ca firma ce pot sa fac? Ajunge o declaratie notariala de la fata in care declara ca nu mai urmeaza studii sau trebuie sa-i trag din salar pana imi aduce o hotarare judecatoreasca de sistare a pensiei de intretinere?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:05, 8 Septembrie 2009
Eu cred ca Decizia invocata de dvs este comunista si depasita astazi.
In acea vreme studentii erau aproape asimilati ca dumani ai poporului pt ca invatau si nu munceau. ( vedeti si mineriada)
Varianta nu este sa renunte la pensie daca are dreptul.
Poate sa nu o solicite sau sa nu o puna in executare.

Daca o pune in executare ea trebuie executata.
Daca are o hotatarare judecatoreasca care ii confera dreptul la pensie trebuie o hotarare judecatoreasca prin care sa fie sistata.
parintele cere sistarea pensiei.dar este de ajuns si declaratia data in notariat de copil ca nu mai urmeaza cursurile unei scoli si atunci se face sistarea pensiei.aceasta din urma fiind varianta cea mai putin costisitoare
Exact! Nu vad de ce sa ma obligi daca eu nu vreau.
Ce intelegere "frauduloasa" poate sa fie? Adica eu beneficiarul pensiilor sa ma fraudez singur?
Cum sa n-aiba dreptul sa renunte la pensie? E minora?
carmenmur a scris:

parintele cere sistarea pensiei.dar este de ajuns si declaratia data in notariat de copil ca nu mai urmeaza cursurile unei scoli si atunci se face sistarea pensiei.aceasta din urma fiind varianta cea mai putin costisitoare

Pai si atunci sa intelegem ca tertul nu incalca o hotarare judecatoreasca pe care trebuie sa o respecte doar pt ca e vorba de o declaratie notariala?
Eu nu sunt de aceasta parere.

S-ar putea discuta mai degraba de retragerea cererii de executare silita ( ca si idee) decat de darea unei declaratii la notar.
Prin retragerea cererii de executare silita nu se incalca legea intrucat creditorul major ( in speta noastra ) ar avea acest drept.
Deci, ca sa ma fac mai bine inteles din punct de vedere juridic ar fi vorba de o renuntare la executare silita si nu la o constatare a notarului mcu efecte juridice de sistare a unei hotarari pronuntate de o instanta de judecata.
Notarul nu este si nu va fi egal niciodata egal cu instanta de judecata in privinta competentei cand e vorba de hotarari judecatoresti chiar daca pronunta ,,incheieri".

avocat Claudiu Lascoschi

Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveti perfecta dreptate domnule av. Claudiu Lascoschi! In Tratatul de dreptul familiei nu am vazut ca un notar public sa aiba caderea de a anula printr-o "incheiere" ceea ce a stabilit instanta cu privire la pensia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major caloian caloian Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)