avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pentru a fi consilier juridic ce conteaza mai mult, ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pentru a fi consilier juridic ce conteaza mai mult, teoria sau practica?

Ce parere aveti, pentru a fi consilier juridic ce conteaza mai mult, teoria sau practica? Am terminat anul trecut Facultatea de Drept si din pacate anumite notiuni mi s-au cam sters din minte..Ma gandesc sa incerc sa ma angajez ca si consilier juridic la o firma insa mi-e frica de esec. Ce ma sfatuiti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 14:30, 6 Noiembrie 2012
Incercarea moarte n-are ... teoria este buna si ea , dar ne omoara practica ...
Daca spuneti ca ati uitat unele notiuni, puteti sa deschideti tratatele de drept si sa cititi. Nu conteaza nici teoria si nici practica. Nimeni nu se naste invatat si toti am fost debutanti la un moment dat. Singurul lucru cu adevarat important este sa vreti sa profesati. Bafta!
~ Conținut șters la cerere ~
Fara teorie nu se poate cunoaste practica in detaliu.
Teoria de multe ori aduce solutii juridice inovatoare care ulterior devin practica judiciara.
Depinde insa foarte mult si de domeniu.
Cate semestre ati facut? Mai bine repetati notiunile lipsa.Nu poti sa uiti ceea ce nu stii. Incepeti cu "actul juridic civil" si continuati cu contractele

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin consilier juridic? Mikiro24 Mikiro24 Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii de urmat pt a deveni Consilier Juridic?Mentionez ca sunt doar absolventa a facultatii de Stiintele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! un absolvent al facultatii drept, angajat la o firma ... da22 da22 buna ziua! un absolvent al facultatii drept, angajat la o firma pe postul de consilier juridic, fara sa fie inscris in ordinul consilierilor juridici si fara ... (vezi toată discuția)
Vechime ca jurisconsult Monica elena Monica elena am terminat facultatea de drept si lucrez de trei ani ca si jurist consult.nu stiu daca incadrarea mea este corecta.stiu ca dupa o perioada poti deveni avocat ... (vezi toată discuția)