avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... buna ziua! un absolvent al facultatii drept, angajat ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

buna ziua! un absolvent al facultatii drept, angajat la o firma ...

buna ziua! un absolvent al facultatii drept, angajat la o firma pe postul de consilier juridic, fara sa fie inscris in ordinul consilierilor juridici si fara sa fi dat examen, dupa 5 ani vechime, poate fi consilier juridic definitiv, fara examen de definitivat? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: da22 , utilizator 17:36, 7 Ianuarie 2022
Titlul de ”consilier juridic” este un titlu profesional rezervat profesiei reglementate de legea 514/2003, nu o funcție ce poate fi exercitată în cadrul unei persoane juridice. Pentru a afla mai multe detalii vă recomand să citiți statutul profesiei de consilier juridic.
Atunci de ce unele firme sau institutii angajeaza personal pe acest post? In fine, ideea intrebarii era alta, nu definirea notiunii de consilier juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colegiul consilierilor juridici lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa ... (vezi toată discuția)
Juristii sunt obligati sa se inscrie in colegiul consilierilor juridici? mmf mmf Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)