avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita si contaminarea creditelor
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita si contaminarea creditelor

Am un credit de nevoi personale din 2007 la banca P.
Apoi in 2008 am facut un credit ipotecar la banca VB .
In prezent cele doua rate insumate au valoarea fix cat venitul meu. Sotul e lefter.

Acum 3 saptamani am depus cereri de restructurare a creditelor la amandoua.
La banca P am restante. La VB sunt bun platnica .Banca P nu vrea sa restructureze, pana nu vede ce imi ofera ca restucturare VB.


1. Ma suna banca P si ma ameninta ca daca imi declara creditul scadent, apoi va cere lui VB sa ma execute ( declarand scadent si pe cel ipotecar), si VB ma va executa, chiar daca eu sunt buna platnica la VB. Conform normelor lor asta se cheama contaminarea creditelor. Se mai poate asa ceva? Citeam ca BNR a renuntat la aceasta regula cu contaminarea.#-o

2. Banca P zice ca , obtinand o hotarare judecatoreasca de executare a mea, ea poate executa orice imi apartine, popri orice venit, oricand, nu poate interveni nicio prescriptie, cat este vorba de o hotarare judecatoreasca. Ce sa cred?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:18, 9 Martie 2012
Daca la banca P aveti restante se poate ca aceasta sa initieze procedura de executare silita impotriva dvs. Nu au nevoie de hotarare judecatoreasca pentru ca contractele de credit sunt titluri executorii, iar ele vor fi supuse doar incuviintarii spre executare silita. Prescriptia intervine in termen de 3 ani de la data la care creanta era scadenta, iar in acest interval creditorul nu a initiat nici un fel de actiune in vederea recuperarii creantei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)
Legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011? ionutfeli ionutfeli va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)