avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC daca am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC daca am lucrat in strainatate?

Buna, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata in 6 saptamani, luni fac 7 si as vrea sa stiu daca beneficiez de CCC, lucrez din anul 2008 insa pe 20 noiembrie 2011 mi-am bagat concediu fara plata si am fost la munca in germania, pe 1 februarie 2012 am inceput iara munca si am ramas insarcinata .. =D>=D>=D> in Octombrie ar trebui sa nasc.. mai beneficiez de CCC ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 10 Martie 2012
Din nefericire nu veti beneficia de CCC, deoarece nu indepliniti cerinta primordiala: nu ati realizat ( in ultimul an anterior datei nasterii copilului) 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului.
Mirajul strainatatii... :((
mi se pare dea dreptu cea mai proasta lege, adica pot lucra 30 de ani continu daca intrerup 1 luna sa merg in vacanta si atunci raman insarcinata statu ma trateaza cu spatele ? =D> =D> =D> cine poate acepta o asemenea lege? incredibil dar adevarat ..
Vacanta e una...(concediul de odihna = indemnizatiede concediu ) pe cand concediul fara plata e alta...E adevarat ca legea e aiurea dar atat ii duce capul pe ai nostri...
Dumneavoastră, trebuie să aveţi venituri impozabile începând cu luna noiembrie 2011 şi pînă în octombrie 2012, data prezumată a nasterii.
Dacă pentru perioada noiembrie 2011 februarie 2012
faceţi dovada muncii în străinatate, în baza unui contract de muncă şi cu achitarea obligaţiilor de asigurare, respectivele venituri vi se iau în calcul şi puteţi beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului;
De reţinut că stagiul de cotizare trebuie să fie complet, adică 12 luni anterioare naşterii copilului!
Sănatate !
SILVIA HORVATH a scris:

....
De reţinut că stagiul de cotizare trebuie să fie complet, adică 12 luni anterioare naşterii copilului!
Sănatate !


Ce treaba are stagiu de cotizare cu indemnizatia pentru CCC? .... legea nu face nicio referire la acest lucru.

Alte discuții în legătură

As avea dreptul la indemnizatie pentru crestere copil? Laurentia M Laurentia M Buna seara! Daca am lucrat in strainatate legal, cu contract de munca pe termen determinat(mai exact 8 luni in Elvetia)si imediat dupa aceasata perioada am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ... Larisapetcu Larisapetcu Buna ziua! Dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ultimi 2 ani. Are cotizat și în românia 3 luni in acesti 2 ani. Dacă sar angaja în românia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)