avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC daca am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC daca am lucrat in strainatate?

Buna, am si eu o nelamurire, sunt insarcinata in 6 saptamani, luni fac 7 si as vrea sa stiu daca beneficiez de CCC, lucrez din anul 2008 insa pe 20 noiembrie 2011 mi-am bagat concediu fara plata si am fost la munca in germania, pe 1 februarie 2012 am inceput iara munca si am ramas insarcinata .. =D>=D>=D> in Octombrie ar trebui sa nasc.. mai beneficiez de CCC ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 10 Martie 2012
lore91:

1. OUG 111/210 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art.2
...
(6) In vederea acordarii drepturilor prevazute la alin. (1) [indemnizatia pentru CCC, n.m.], persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.

2. - Daca dvs. ati lucrat legal in Germania acele luni sunt luate in calcul pentru indemnizatia pentru CCC.
- Ce acte sunt necesare pentru aceasta perioada va spune Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
am lucrat legal in germania cu contract dar nu stiu daca sau inregistrat achitarea obligaţiilor de asigurare in romania.sincer nu ma pricep ...cum as putea sa dovedesc ca am realizat venituri in acele 2 luni?doar cu contractul?sau mai trebuie sa am ceva la mana...?va multumesc

edit:scz nam vazut raspunsul de mai sus.eu mam interesat la fortele de munca dar miau dat un raspuns negativ si leam explicat situatia mea amanuntit insa nu miau dat nici o portita de scapare .ei chiar nu aveau de unde sa stie ceea ce a spus domnul de mai sus?o sa ma interesez .va multumesc


Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
lore91, utilizator
1. Nu la Fortele de Munca trebuia sa va interesati ci la AJPIS, asa cum v-am spus mai sus.

2. Normele de aplicare a OUG 111/2010 spun ca in cazul dvs. este nevoie de:

Art.6
...
g) copia contractului de muncã sau, dupã caz, dovada eliberatã de angajatori ori de autoritãţile competente strãine sau române, tradusã şi legalizatã, care sã ateste perioadele în care au fost realizate activitãţi profesionale şi care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, denumit în continuare Regulamentul nr. 883/2004 şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socialã, precum şi veniturile aferente acestor activitãţi, inclusiv cele provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale. Aceste prevederi se aplicã şi persoanelor care au realizat activitãţi salariale ori independente în statele care aplicã prevederile Regulamentului (CEE) nr. 1.408/1971 al Consiliului din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socialã în raport cu lucrãtorii salariaţi şi cu familiile acestora, care se deplaseazã în cadrul Comunitãţii, pentru situaţiile prevãzute la art. 90 alin. (1) din Regulamentul nr. 883/2004.
...

3. Repet: mergeti la AJPIS unde veti primi lamuriri si formularele necesare de completat.
Dacă aţi lucrat legal cu contract de muncă în Germania, entitatea la care aţi lucrat vă poate elibera un înscris din care să rezulte veniturile nete realizate pe perioada contractului.
Contractul de muncă tradus, adeverinţa pentru veniturile nete realizate, tradusă sunt documentele care vă pot ajuta la stabilirea indemnizaţiei pentru cresterea copilului.
Stagiu de cotizare se traduce prin perioada în care sau realizat venituri profesionale, sau activitaţi independente! VENITURI IMPOZABILE !! iMPOZITUL ESTE CONTRIBUŢIA LA BUGETUL STATULUI, CARE DE FAPT ESTE SURSA DE PLATÃ A INDEMNIZATIEI !!!
SILVIA HORVATH a scris:

........
Stagiu de cotizare se traduce prin perioada în care sau realizat venituri profesionale, sau activitaţi independente! ......


Chiar asa? ... de unde ati luat aceasta definitie , intrucat in OUG nr.148/2005 sau in OUG nr.111/2010 nu exista o astfel de definitie ...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As avea dreptul la indemnizatie pentru crestere copil? Laurentia M Laurentia M Buna seara! Daca am lucrat in strainatate legal, cu contract de munca pe termen determinat(mai exact 8 luni in Elvetia)si imediat dupa aceasata perioada am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ... Larisapetcu Larisapetcu Buna ziua! Dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ultimi 2 ani. Are cotizat și în românia 3 luni in acesti 2 ani. Dacă sar angaja în românia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)