avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As avea dreptul la indemnizatie pentru crestere copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As avea dreptul la indemnizatie pentru crestere copil?

Buna seara!
Daca am lucrat in strainatate legal, cu contract de munca pe termen determinat(mai exact 8 luni in Elvetia)si imediat dupa aceasata perioada am ramas insarcinata si am venit in tara, voi avea dreptul la indemnizatia pentru copil?
Se considera cele 8 luni vechime in munca?Pe baza carui document trebuie sa atest in Romania acest lucru?E suficient contractul de munca?
Astept cu nerabdare un raspuns!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 27 Februarie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

In calculul celor 12 luni va intra si perioadele in care ati realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009.

Actul doveditor privind realizarea de venituri il constituie copia contractului de munca sau, dupa caz, dovada eliberata de angajatori ori de autoritatile competente straine sau romane, tradusa si legalizata, care sa ateste perioadele in care au fost realizate activitati profesionale si care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulamentul nr. 883/2004 si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, precum si veniturile aferente acestor activitati, inclusiv cele provenite din perioadele de somaj si concedii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie să conțină dosarul pentru indemnizația de creștere a copilului dacă eu am lucrat în afara țării, în spania? Papu88 Papu88 Buna ziua . Doresc si eu un rapuns pentru urmatoarea intrebare: Care sunt actele care trebuiesc adaugate la dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Maternitate Timea cozma Timea cozma Am lucrat Ianuarie Februarie Martie 2017 in Anglia cu contract,iar in Aprilie m-am angajat in România !am rămas însărcinată in Iunie 2017,am născut in ... (vezi toată discuția)