Buna ziua . Doresc si eu un rapuns pentru urmatoarea intrebare: Care sunt actele care trebuiesc adaugate la dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului daca eu am lucrat in afara tarii, respectiv (Spania )? Sotia mea este insarcinata , si vrem sa venim in tara sa beneficiem de concediul de crestere al copilului , eu o sa ma angajez in tara pana in prezent am lucarat in Spania ,mai sunt 3 luni pana va naste ,vreau sa stiu ce acte trebuie sa aduc din Spania si de unde le pot solicita,daca poate sa ma ajute cineva , va multumesc, o zi buna
Vă trebuie copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autoritățile competente străine sau române, tradusă și legalizată, care să ateste perioadele în care au fost realizate activități profesionale și care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum și veniturile aferente acestor activități, inclusiv cele provenite din perioadele de șomaj și concedii medicale.
atentie ca trebuie sa aveti cel putin o luna din cele 12 lucrata in Romania! nu merge sa veniti pur si simplu din Spania si sa beneficiati de indemnizatie
atentie ca trebuie sa aveti cel putin o luna din cele 12 lucrata in Romania! nu merge sa veniti pur si simplu din Spania si sa beneficiati de indemnizatie.
Vă trebuie copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autoritățile competente străine sau române, tradusă și legalizată, care să ateste perioadele în care au fost realizate activități profesionale și care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum și veniturile aferente acestor activități, inclusiv cele provenite din perioadele de șomaj și concedii medicale.