avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura de intocmire clauza de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura de intocmire clauza de formare profesionala

Buna ziua,
Trebuie sa intocmesc o clauza de formare profesionala pentru noii angajati care beneficiaza de training organizat de angajator in interiorul firmei(pana in 3 luni).Aveti cumva un model?Mentionez de aceasta clauza si in CIM?Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 15:06, 23 Noiembrie 2008
Va multumesc pentru raspunsuri.
elis a scris:

Unitatile acreditate acorda astfel de diplome sau certificate de formare profesionala.

Ce ne facem cu:

CCMUNN 2007-2010
Articolul 83
(1) Partile inteleg:
a) prin termenul de formare profesionala – orice procedura prin care o persoana dobandeste o calificare atestata printr-un certificat sau o diploma, eliberate conform legii (v. mai jos legea);

OG 129/2000 privind formarea profesională a adulților
Articolul 7
(2) Formele de realizare a formării profesionale a adulţilor sunt:
a) cursuri organizate de furnizorii de formare profesională;
b) cursuri organizate de angajatori în cadrul unităţilor proprii;
c) stagii de practică şi specializare în unităţi din ţară sau din străinătate;
d) alte forme de pregătire profesională prevăzute de lege.

Articolul 18
(3) Angajatorii pot organiza programe de formare profesională pentru salariaţii proprii, în baza cărora eliberează certificate de absolvire recunoscute numai în cadrul unităţilor respective.
(4) Certificatele prevăzute la alin. (3) au recunoaştere naţională numai dacă angajatorii sunt autorizaţi ca furnizori de formare profesională.
?
=D>
Nu vad legatura .... intrucat chiar din coroborarea articolelor citate de tine reiese acest lucru spus de mine
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ideea era că nu doar "unitățile acreditate" acordă astfel de diplome/certificate, ci și angajatorii, în acest caz diplomele respective neavând recunoaștere decât la nivelul unității.

Sau, și mai simplu: pentru a da o coală scoasă la imprimantă, pe care stă falnic scris "Certificat de absolvire a cursului de formare profesională..." și având valoare de înscris care constată perfect legal formarea profesională (recunoscut numai la nivelul angajatorului), nu e nevoie de nici o acreditare. ;)

Asta e legea noastră "inginerește" concepută, din care am citat deja...

Ca atare, ceea ce am citat din postarea ta este incomplet, ambiguu (motiv pentru care am socotit oportună intervenția mea, cu scop de clarificare) - corect era ceva de genul "de obicei, furnizorii de formare profesională, autorizați potrivit legii, organizează cursuri finalizate cu certificate de absolvire sau calificare..., însă legea permite și diplome recunoscute doar la nivelul angajatorului..." :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Clauze speciale (clauza de fidelitate) Dan V. Dan V. La angajare am semnat o clauza de fidelitate prin care sunt obligat se stau 5 ani, iar in caz ca vreau sa plec sunt obligat sa platesc 10000 Euro. Fara sa fac ... (vezi toată discuția)
Demisie in caz de formare profesionala xxandra xxandra Buna, sunt in urmatoarea situatie: sunt angajata la o firma, si am semnat contract aditional contractului de munca in care scrie ceva de genul "salariatul care ... (vezi toată discuția)